‘Molt lluny’ reuneix David Verdaguer i Mario Casas en català

- Advertisement -

Molt lluny (Zo ver weg) és el nom de l’òpera prima de Gerard Om, un film que reuneix David VerdaguerMario Casas. La pel·lícula és una història de supervivència definida com un viatge exterior per dur a terme una cerca interior.

El viatge iniciàtic és el d’en Dani, un jove que viatja a Utrecht amb la família per assistir a un esdeveniment esportiu. Abans de tornar a Barcelona, però, en ​​Dani pateix un atac de pànic i pren la decisió de quedar-se als Països Baixos. Incapaç de donar una explicació lògica als seus, talla-ho tot contacte amb el passat. A partir d’aquell moment haurà de sobreviure sense diners. Sense amics. Sense casa. I sense parlar l’idioma. Tot plegat fins a ser capaç de trobar-se a si mateix.

- Advertisement -

molt lluny Gerard Oms

Molt lluny i l’experiència personal del director

- Advertisement -

L’òpera prima de Gerard Oms està basada en la seva experiència personal quan va decidir viure un temps a Utrecht, als vint-i-pocs. Segons el director, la seva pel·lícula va “sobre el privilegi i la identitat i com la seva pèrdua provoca una oportunitat per començar des d’un lloc nou”. Una renaixença complicada des de la soledat, sense recursos, i sense conèixer l’idioma. Això sí, amb un referent amb qui el personatge de Mario parla en català.

Oms, que posa la interpretació dels seus actors en el centre de la direcció, diu que “necessitava un actor amb víscera i sensibilitat, dotat d’una àmplia tècnica i experiència per a atrevir-se i matisar amb precisió. Mario Casas és un actor formidable amb totes aquestes qualitats i hem estat treballant junts durant els darrers cinc anys. La nostra relació i confiança no ha fet més que créixer i em sento molt afortunat que voldria estar al projecte des de l’inici; va ser precisament ell mateix el que em va donar l’empenta i la força per aixecar-ho i fer-ho”.

rodatge-molt lluny

Les interpretacions són clau

La relació entre Oms i Mario Casas, tanmateix, ve de lluny. “Fa molts anys que treballa amb mi com a acting coach. I em recordo a mi mateix, a No mataràs, dient-li que tenia molt de talent i que si tenia algun paper d’un personatge de la meva edat que jo pogués fer”, explica Mario Casas.

“El Manel és un català que viu a Utrecht”, explica David Verdaguer. “És un paper molt semblant al del Mario, tots dos han vingut a buscar-se la vida, amb la diferència que jo estic molt amargat”.  La ciutat d’Utrecht i el paisatge hivernal d’Holanda són un altre personatge que acompanya al protagonista en aquesta història de recerca personal. “L’entorn del personatge és un camp de mines per posar-li tot l’aprenentatge que ha vingut a fer aquí, encara més difícil”, explica Gerard Oms.

Molt lluny és una coproducció entre la catalana Zabriskie Films i l’holandesa Revolver Amsterdam. Està produïda per Carles Torras, Sergio Adrià, Raymond van der Kaaij i Germen Boelens. També compta amb el suport del programa MEDIA (Europa Creativa), l’ICEC, l’ICAA, NL Film Fonds i amb la participació 3Cat i de TVE.

L’equip tècnic està format per professionals com Neus Ballús (muntadora), Edu Canet (director de fotografia), Jordi Cirbian (so), Laia Serra (directora d’art), Mireia Salgado (càsting) i Alice Bocchi (vestuari).

- Advertisement -
JR Armadàs
Nascut als anys 80 (amb tot el que això comporta) Joan Ramon Armadàs és Llicenciat en Dret i Periodisme per la UPF. Ha treballat en premsa local a Sant Cugat i en premsa internacional com a corresponsal al Regne Unit i la Xina. Com a escriptor ha publicat tres novel·les, diversos relats curts i ha estat editor d'Edicions Xandri durant 6 anys. En l'àmbit cinematogràfic ha escrit i dirigit una pel·lícula i sis curtmetratges i és el co-director del Sant Cugat Fantàstic i La setmana del Cinema en Català. També ha fet de cap de premsa d'unes quantes pel·lícules catalanes. Des del 2016 és el capità d'aquest vaixell periodístic i cultural anomenat 'El Cinèfil'.

Articles relacionats

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Articles més recents