‘Loving’, un drama sense melodrames

- Advertisement -

Casar-te amb la persona que estimes, formar una família i construir un lloc on poder passar els teus dies forma part de l’imaginari de molta gent i, la vulneració de qualsevol d’aquests drets, avui dia ens sembla una injustícia.

L’any 1958, el matrimoni interracial, és a dir, entre persones de diferents races estava prohibit en alguns estats dels EUA, entre ells el de Virgínia. Richard Loving i Mildred estaven enamorats i esperaven un fill i com qualsevol parella van decidir casar-se però ells, que vivien a Virgínia, van haver d’anar a Washington perquè el seu matrimoni fos legal.

- Advertisement -

loving

- Advertisement -

Quin era el problema? Ell era de raça blanca i ella de raça negra. El film Loving explica la seva història i la lluita d’ambdós contra les lleis racials. Basada en el documental de la cadena HBO The Loving Story, el film de Jeff Nichols segueix al matrimoni Loving en un drama subtil i elegant, que no cau en el melodrama. Una història que parla de racisme però sense necessitat de fer servir tòpics ni exageracions.

Nichols centra l’atenció en la relació del matrimoni i no en el cas que van portar davant el Tribunal Suprem. En el film, un periodista de la revista Life retrata a la família Loving per un reportatge i, de la mateixa manera que aquell fotògraf va plasmar la realitat a través de la seva càmera, Nichols ho aconsegueix amb la pel·lícula.

loving

Joel Edgerton i Ruth Negga van rebre dues nominacions, com a millor actor i actriu principal, en l’edició dels Globus d’Or d’aquest any (i en altres certàmens). Malgrat que no van aconseguir el premi, les seves actuacions mereixen ser alabades, ja que, transmeten a la perfecció les emocions i sentiments dels dos personatges en cada moment del film.

Es traca d’unes interpretacions senzilles i humils, com els personatges i, l’espectador entra dins la història i empatitza amb ells gràcies a la transparència dels dos actors que, sense cap mena de dubte, són el millor del film.

VEREDICTE

El millor: La subtilesa i senzillesa de la pel·lícula i el tàndem format per Edgerton i Negga

El pitjor: Petits moments que es fan una mica lents

Nota: 8,5

- Advertisement -

- Advertisement -
Luana Valls
Nascuda al Brasil la Luana Valls és graduada en Periodisme, Cinema i Televisió per la Facultat de Comunicació Blanquerna. Ha treballat en diferents mitjans de comunicació escrits com el 'Diari Ara' i 'El Periódico' i també té experiència en el camp del cinema de la mà de la productora catalana Batabat i realitzant la cobertura informativa de festivals de cinema arreu de Catalunya. Des del principi, unida a aquesta aventura cinèfila amb ganes i il·lusió

Articles relacionats

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Articles més recents