La comèdia ‘Escape Room’ arriba Netflix

- Advertisement -

Després de quatre temporades d’èxit al teatre, amb més de 200.000 espectadors, Escape Room es va convertir en pel·lícula. L’adaptació cinematogràfica va aconseguir recaptar quasi 200.000 euros als cinemes, una gesta gens menyspreable per un film en llengua catalana. Després del seu pas per les sales i festivals l’any 2022, l’òpera prima d’Héctor Claramunt arriba a Netflix el 15 d’agost del 2023. Claramunt és també responsable del guió juntament amb Joel Joan, qui també actua i produeix la cinta. Tots dos no només són responsables de l’èxit d’Escape Room, ja que també van crear i dirigir junts la sèrie El crac (TV3). El film està coprotagonitzat per Paula Vives (Nit i dia), Ivan Massagué (El hoyo, Benvinguts a la família) i Mònica Pérez (Polònia). L’actor protagonista s’ha afanyat a fer promoció a les xarxes per convertir el film en un fenomen a Netlfix.

- Advertisement -

El llargmetratge és una comèdia esbojarrada que situa els quatre protagonistes dins un ‘escape room’, una de les opcions d’oci més en voga en l’actualitat. Les dues parelles hauran de posar a prova la seva amistat i intentar sortir-ne superant proves tan enginyoses i divertides com perilloses. La cinta combina elements de thriller i comèdia per fer reflexionar sobre com actuem els éssers humans davant situacions límit, el joc de confiança als rols de parella i l’equilibri entre la veritat i la mentida.

Escape Room: de l’escenari a la pantalla

- Advertisement -

L’adaptació cinematogràfica del fenomen teatral català d’Héctor Claramunt, segons paraules del mateix director “ha estat un gran repte, ja que, per una banda, cal ser fidel als elements que han fet que l’obra funcioni, però també cal expandir i adaptar molts elements al llenguatge del mitjà cinematogràfic, una transició que no sempre resulta fàcil”. 

Un dels elements clau i més delicats a l’hora de fer aquesta transició ha estat el to de la cinta. L’obra original era una combinació de diversos gèneres que anaven des de la comèdia al thriller, passant pel drama i la crítica social. Tal com apunta Claramunt, “això, que en teatre ja és força rar, en cinema ho és encara més. Trobar aquest delicat equilibri ha estat des del principi la meva gran obsessió. Per sort, he pogut comptar amb el suport i la complicitat d’un equip artístic i tècnic extraordinari”.

La peça clau per aconseguir aquest equilibri ha estat el treball dels quatre actors, tres dels quals ja havien actuat a la versió teatral, entregats en cos i ànima i amb l’art de poder oscil·lar del drama i el terror a la comèdia, que també necessita la història. La fotografia de Xavi Giménez i el disseny d’art de Zero Quatre també han estat fonamentals. Conjuntament, Claramunt i Joan han ideat un espai pensat per maximitzar les opcions fotogràfiques i donar el màxim de varietat a la pel·lícula.

Escape Room: La pel·lícula és una producció d’Arriska Films, Focus Audiovisual i Nakatomi Films i compta amb la participació de Televisió de Catalunya, el suport de l’ICEC, i la distribució és a càrrec de Filmax.

- Advertisement -

Articles relacionats

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Articles més recents