El passat torna als personatges de ‘Nit i dia’

- Advertisement -

La nit del dia 24 d’abril tornen els crims al prime time de la televisió  pública catalana. La segona temporada de Nit i dia ja està acabada i llesta per entretenir les nits dels dilluns en substitució d’El crac. Els que més ganes tinguin, però, podran gaudir d’una preestrena del primer capítol al Serielizados Fest al Hall del CCCB dissabte 22 d’abril a les 20 hores.

Nit i dia segona temporada

- Advertisement -

El gener del 2017 va començar el rodatge de la segona temporada d’aquesta producció de Mediapro que l’any passat va mantenir-nos desperts durant moltes nits a TV3. Aquest thriller de metges forenses, policies i jutges continuarà endinsant-se en personatges que conviuen dia a dia amb els aspectes més foscs de la realitat. De fet, com explica la mateixa protagonista Clara Segura, la sèrie mantindrà l’essència de la primera temporada i s’hi afegiran nous ingredients. En una pausa del rodatge a Barcelona va explica a El cinèfil les línies mestres dels nous episodis. Entre crits de “silenci” i el soroll habitual de moviments de material i decorats l’actriu de Sant Feliu ens confirma el que tots volíem sentir: “se seguirà matant”.

- Advertisement -

Cares noves, crims nous

Les noves línies de la segona temporada han estat elaborades pels guionistes Lluís Arcarazo i Jordi Galceran, els creadors de la sèrie, que han comptat amb la col·laboració d’Oriol Paulo i Jordi Vallejo en la redacció dels guions i sota la direcció de Manuel Huerga i Oriol Paulo. Igual que la primera, aquesta nova trama serà autoconclusivaNit i dia afegirà nous noms com els de Jordi Bosch, Josep Maria Pou, Ramon Fontserè, Lluïsa Mallol, Peter Vives, Pep Cruz, Dafnis Balduz, Àlex Casanovas, Irene Montalà, Pol López, Sílvia Bel i Núria Prims, entre altres. També seguirem veient les cares conegudes de la primera temporada. A més, es podrà saber què ha estat dels personatges ja coneguts i encarnats per Clara Segura, David Verdaguer, Pablo Derqui, Alba Pujol, Oriol Vila, Miquel Fernández, Anna Alarcón, Victòria Pagès, Mar Ulldemolins, Mireia Vilapuig, Mima Riera i Manel Sans.

Qui és qui?

Anem analitzar a fons, i segons els propis actors protagonistes, tres dels nous personatges que marcaran la segona temporada.

Benet Muntada: interpretat per Josep Maria Pou és un vell i cultivat llibreter el passat del qual es barrejarà amb la nova trama.  Segons l’actor “és un pobre home que restaura llibres vells i fa classes d’escacs als nens. És un home de cultura i això m’encanta perquè és capaç de recitar poesies mentre té una conversa”. El mateix Pou admet sense donar-nos gaires pistes que és un personatge frontissa que connectarà les dues línies argumentals de la sèrie: la política i la criminal.

Nit i dia segona temporada

Eva Vivancos: interpretada per Irene Montalà serà la nova antropòloga forense de la sèrie. Montalà admet està molt feliç de participar a Nit i dia i en té força motius. “Sóc una gran fan de la sèrie i estic molt contenta de tornar a rodar a Barcelona”. Segons explica aquesta forense tindrà especial rellevància en la trama principal… Lamentablement no ens pot dir res més per allò dels spoilers…

Fidel Martín: guàrdia civil retirat i en hores baixes encarnat per Pep Cruz. Treballa de guarda de seguretat en uns billars de Barcelona i la seva vida canvia quan li demanen ajuda per resoldre un cas de fa 25 anys que no es va arribar a tancar mai. Segons Cruz “es vol treure l’espina clavada i en un panorama de tanta negror potser ens fa riure i tot… Serà una mica el contrapunt a tanta seriositat”.

Investigació i sang en prime time

El descobriment casual del cos d’un jove, desaparegut fa vint-i-cinc anys, farà que la forense Sara Grau s’impliqui obsessivament en una investigació que va més enllà de les seves obligacions professionals i que remourà profundament la seva vida personal. Paral·lelament, la mort d’un jutge en circumstàncies estranyes destaparà una trama oculta on es barregen l’ambició, el sexe i la lluita pel poder. Dues històries que es desplegaran davant dels ulls dels espectadors com una partida d’escacs. La primera temporada de Nit i dia va sumar 385.000 espectadors de mitjana i una quota del 13,2%, liderant la seva franja, durant tot el període d’emissió segons explica TV3.

- Advertisement -

Nit i dia segona temporada

- Advertisement -
JR Armadàs
Nascut als anys 80 (amb tot el que això comporta) Joan Ramon Armadàs és Llicenciat en Dret i Periodisme per la UPF. Ha treballat en premsa local a Sant Cugat i en premsa internacional com a corresponsal al Regne Unit i la Xina. Com a escriptor ha publicat tres novel·les, diversos relats curts i ha estat editor d'Edicions Xandri durant 6 anys. En l'àmbit cinematogràfic ha escrit i dirigit una pel·lícula i sis curtmetratges i és el co-director del Sant Cugat Fantàstic i La setmana del Cinema en Català. També ha fet de cap de premsa d'unes quantes pel·lícules catalanes. Des del 2016 és el capità d'aquest vaixell periodístic i cultural anomenat 'El Cinèfil'.

Articles relacionats

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Articles més recents