L’art contemporani té una cita al DART

- Advertisement -

La temporada de festivals roman activa, ja que del 30 de novembre al 3 de desembre tindrà lloc la 1a edició del festival de cinema documental dedicat a l’art contemporani, el DART. Barcelona acull així a directors i professionals del món del cinema i de l’art que presentaran els seus treballs documentals.

Les arts visuals tindran la seu als cinemes Girona (C/ Girona 175) amb un programa de 10 documentals, 8 dels quals són estrenes nacionals. D’aquesta manera es pretén apropar l’art contemporani al gran públic a través del cinema. A continuació es pot veure la programació completa:

- Advertisement -

- Advertisement -

Tots els films giren entorn a tres grans eixos temàtics: l’art contemporani, la fotografia i l’arquitectura. La inauguració tindrà lloc aquest dijous a les 20h amb la projecció de Maurizio Cattelan: Be Right Back, que profunditza en la figura d’aquest artista i mestre de la provocació.

El crític de cinema Quim Casas presentarà el documental Julian Chnavel, A Private Portrait, un retrat personal del cèlebre artista Julian Schnabel, que es va estrenar a la passada edició del Festival de cinema de Tribeca. L’artista visual, escriptora i crítica de cinema, Marla Jacarilla presentarà Jaar, el lamento de las imágenes, el primer film de l’artista xilè Alfredo Jaar, que va ser present a Miradoc, Santiago de Xile.

 

Imatge documental ‘Maurizio Cattelan: Be Right Back’

Per altra banda el fotògraf Jean-François Gratton i el músic i director Martt Zimbel, dirigeixen i produeixen el documental Zimbelism, a més presentaran el film sobre el procés creatiu del fotògraf documental del New York Times. Harald Szeemann: Appunti sulla vita di un sognatore tracta sobre la vida del comissari, historiador i artista suís Harald Szeeman que va fet del comissariat una obra art. La presentació del qual corre a càrrec de Max Andrews i Mariana Canepa Luna, co-directors de l’oficina Latitudes.

Laura Sangrà, periodista especialitzada en arts plàstiques i visuals, presentarà Mapplethorpe, Look at the Pictures, documental enfocat en la vida del fotògraf americà Robert Mapplethorpe. Mentre que l’arquitecte Martín Garber serà l’encarregat d’introduir Citizen Jane, The Battle for the City, sobre la batalla entre l’oficial que va re-dissenyar l’àrea metropolitana de Nova York i l’activista Jane Jacobs, que va criticar la destrucció dels espais públics. La directora del Dart, Enrichetta Cardinale, presentarà Tania libre desprès del seu pas per la Berlinale, que tracta sobre l’artista cubana Tania Bruguera.

Imatge documental de ‘Harald Szeemann: Appunti sulla vita di un sognatore’

- Advertisement -
Ylenia Cañadashttps://www.elcinefil.cat
Biòloga Molecular de professió i cinèfila per naturalesa. Els anys com a voluntària en el festival de Sitges han forjat la seva unió amb el cinema oferint-li l'oportunitat de col·laborar com a crítica i redactora per a diversos mitjans de comunicació nacionals, així com a realitzar la cobertura de festivals de cinema o esdeveniments culturals. Ha exercit com Jurat de la Crítica, Méliès d'Or i Jurat Jove en el Festival de Sitges, de la crítica al BCN Film Festival,, l'Americana, TerrorMolins, Sant Cugat Fantàstic, TaShort Fest, l'Alternativa o Sabadell Film Festival, entre altres. Ha estat cap de premsa i programadora del Festival de Cinema Fantàstic de Sant Boi (Fantboi) i actualment és codirectora i programadora de la Mostra de Cinema Nòrdic de Barcelona (Nòrdica). A més, és membre de la Associació Catalana de la Crítica i l'Escriptura Cinematogràfica (ACCEC) i treballa en un cinema de Barcelona.

Articles relacionats

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Articles més recents