La ruta del cine català al Festival de Sitges

- Advertisement -

Al Festival de Sitges s’hi poden veure més de 170 pel·lícules. És impossible veure-ho tot així que com cada any els milers de visitats del certamen han de triar. Sent un festival internacional un dels al·licients és degustat el cine que es fa als diversos llocs del món però també és un aparador immillorable per descobrir les perles del cine fantàstic i de terror que es fan a casa nostra. És per això que a continuació us proposem una ruta per les produccions d’autoria catalana amb l’objectiu que si feu una visita al Festival de Sitges tingueu en compte les propostes nostrades que hi trobareu. Hem tingut la bondat d’ordenar-les per ordre cronològic en funció de la seva projecció a qualsevol de les 4 sales del certamen.

Inside de Miguel Ángel Vivas

És el film inaugural d’enguany. Una cinta que promet molta sang i molt de mal rotllo per començar 10 dies de cine amb els ulls ben oberts. Inside segueix els passos del film en què es basa, À l’intérieur, dirigit per Alexandre Bustillo i Julien Maury, que va impactar el públic a Sitges 2007 i s’ha convertit en una cinta de culte. Una jove vídua, embarassada i deprimida, intenta reconstruir la seva vida després del fatídic accident de trànsit en què va perdre la seva parella i la seva oïda de manera parcial. Ara, a punt de donar a llum, viu en una casa aïllada d’un suburbi quan, una nit de Nadal, rep la visita inesperada d’una altra dona que vol prendre-li el nadó que porta a dins. Però la fúria d’una mare per a protegir el seu fill mai pot ser subestimada.

- Advertisement -

inside-miguel-vivas-festival-sitges_1634246692_33418694_651x366

- Advertisement -

El film està dirigit per Miguel Ángel Vivas (Secuestrados, Extinction) i estat escrit per un vell conegut del festival i del terror català: Jaume Balagueró acompanyat de Manu Díez, el seu col·laborador habitual. Les actrius Rachel Nichols, vista a The Loop, Tokarev, i Fantastic Four i Laura Harring coneguda per Mulholland Drive, Inland Empire o The Punisher interpreten els dos papers principals en aquesta lluita cos a cos, brutal i sagnant.

Calendari: Dia 7 – 9:00 Auditori Melià + 19:30 Auditori Melià + 22:45 Retiro

Proyecto Lázaro de Mateo Gil

tw-26653

Amb trenta-dos anys acabats de fer, en Marc és diagnosticat amb una malaltia, i el pronòstic és fotut: li queda un any de vida. Incapaç d’acceptar el seu final, decideix congelar el seu cos. Seixanta anys més tard, es converteix en el primer home ressuscitat de la història. Aleshores, descobrirà que el gran amor de la seva vida, Naomi, l’ha acompanyat durant tot aquest temps d’una forma que ell no s’esperava. Després de triomfar fent guions amb Amenábar, (Tesis, Abre los ojos, Mar adentro i Ágora) ens arriba el tercer film d’aquest director després de Nadie conoce a nadieBlackthorne. 

Calendari: Dia 7 – 11:00 Tramuntana + Dia 8 – 20:45 Auditori Melià

La propera pell d’Isaki Lacuesta i Isa Campo

pell2

Després de triomfar al Festival de Màlaga arriba a Catalunya un dels “films d’autor” destacats del cinema català. L’argument gira al voltant del jove Leo (Àlex Monner) que després de passar-se anys desaparegut reapareix en un orfenat a França. La seva mare (Emma Suárez) l’acull amb els braços oberts però el seu oncle (Sergi López) no acaba de confiar que aquell noi sigui de veritat el Gabriel que van perdre a la muntanya en estranyes circumstàncies. El film juga perfectament amb el dilema de la identitat sembrant, també en l’espectador, una llavor de dubte que l’acompanya durant tot el metratge.

Calendari: Dia 8 – 10:10 Tramuntana + 20:45 Prado

- Advertisement -

Vestigis d’Ivan Morillo

maxresdefault-1

L’Elena viu perseguida per visions de la seva filla nonada i, submergida en una crisi de parella, inicia una tòrrida aventura amb una jove. Mentrestant, el seu marit mira de salvar la relació mitjançant una innovadora teràpia de parella, conduïda per un misteriós psicòleg. Vestigis és un film realitzat íntegrament a Roses i al marge de la indústria, amb equip artístic local. Després de dirigir curts, anuncis i videoclips aquest film és l’opera prima d’Ivan Morillo un jove director de Roses nascut l’any 1988.

Calendari: Dia 8 – 11:30 Prado + Dia 9 – 19:00 Prado

El cor de pi negre de Jaume Pujadas

maxresdefault

Un original i molt personal tribut del director Jaume Pujadas a la figura de Llorenç Llobet-Gràcia, autor d’una de les indiscutibles pel·lícules de culte del cinema espanyol: Vida en sombras. El film es planteja com una recerca d’un personatge que, empès per les imatges de les pel·lícules de Llobet-Gràcia, anirà descobrint el paisatge fílmic i personal del cineasta de Sabadell. El documentalista Jaume Pujadas fa un exercici de cinema sobre cinema. Molt recomanable per a cinèfils, és clar.

Calendari: Dia 9 – 14:30 Prado (amb Q&A)

Salvación de Denise Castro

SLV4

“Sóc molt fan dels vampirs perquè són immortals i eternament joves”. Amb aquestes paraules la directora Denise Castro deixa clar que tenia la idea del film molt al cap des de fa temps… De fet, quan era adolescent la van haver d’operar del cor i aquesta experiència va inspirar part de l’argument del seu film. “Em van treure el cor per uns moments! Tècnicament estava morta i vaig tornar a la vida”, confessa. Possiblement per aquest motiu la protagonista de Salvación és una nena que també se l’ha d’operar del cor però que coneix un noi que li ofereix una cura diferent. Li diu que és un vampir i que ell té una “salvació” alternativa a la que li plantegen els metges. Una historia de vampirs apadrinada per l’ESCAC, rodada a Martorell i amb referències que s’acosten més a  Let the Right One In que a Twilight.

Calendari: Dia 11 – 16:15 Tramuntana+ Dia 12 – 17:30 Prado (amb Q&A)

Herederos de la Bestia de Diego López i David Pizarro

90293

El cine espanyol de gènere va canviar el dia que es va estrena El día de la Bestia. Dues dècades després de la seva arribada, la pel·lícula d’Álex de la Iglesia continua sent el gran referent al qual recórrer si es vol barrejar el fantàstic més brutal amb la tradició espanyola de l’esperpent. En aquest documental el responsable de la secció Brigadoon Diego López i David Pizarro entrevisten l’equip responsable d’aquell film de culte i en calibren la influència que avui en dia encara continua sent vigent.

Calendari: Dia 11 – 20:15 Retiro (amb Q&A)

Pet de Carles Torrens

pet-movie

Guanyador del premi Cine365 atorgat del mateix Festival Sitges, Carles Torrens (director d’Emergo) ha convertit el guardó en un suculent llargmetratge, en un psicothriller que brega amb temes com la identitat i la soledat. Hi trobem Seth i Holly, dues persones aïllades que tenen molt més en comú que no es pensen. Una fosca història d’amor que examina quant estem disposats a fer en nom de l’amor protagonitzada per l’exhobbit i coprotagonisya de Lost Dominic Monaghan.

Calendari: Dia 10 – 16:30 Tramuntana + Dia 11 – 17:00 Auditori Melià + Dia 12 – 8:30 Tramuntana

Mine de Fabio Guaglione i Fabio Resinaro

mineok_700

Després de fallar en una missió, un soldat es queda atrapat al desert on haurà d’enfrontar-se amb la natura, amb les guerrilles locals i amb el seu progressiu deteriorament mental i físic. Aquesta producció catalano-italiana suposa el debut de Fabio Guaglione i Fabio Resinaro a la direcció de llargs després d’haver cridat l’atenció amb videoclips i curtmetratges de culte com E:D:E:N o Afterville.

Calendari: Dia 13 – 13:00 Tramuntana + 18:45 Auditori Melià

- Advertisement -
Article anterior
Article següent
JR Armadàs
JR Armadàs
Nascut als anys 80 (amb tot el que això comporta) Joan Ramon Armadàs és Llicenciat en Dret i Periodisme per la UPF. Ha treballat en premsa local a Sant Cugat i en premsa internacional com a corresponsal al Regne Unit i la Xina. Com a escriptor ha publicat tres novel·les, diversos relats curts i ha estat editor d'Edicions Xandri durant 6 anys. En l'àmbit cinematogràfic ha escrit i dirigit una pel·lícula i sis curtmetratges i és el co-director del Sant Cugat Fantàstic i La setmana del Cinema en Català. També ha fet de cap de premsa d'unes quantes pel·lícules catalanes. Des del 2016 és el capità d'aquest vaixell periodístic i cultural anomenat 'El Cinèfil'.

Articles relacionats

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

spot_img

Articles més recents