‘Jujutsu Kaisen’ (T2): retorn a un passat maleït

- Advertisement -

Fa ben bé dos anys que es va estrenar la primera temporada de Jujutsu Kaisen, adaptació animada del manga de Genge Akutami. Gràcies a la seva premissa original, una animació impecable i un to completament despreocupat, va aconseguir sacsejar el món del shonen. El prestigiós estudi MAPPA, animadors de grans sèries com Dororo, Chainsaw Man o Jigokuraku; van fer una feina excepcional tant amb els primers arcs narratius com amb la preqüela, Jujutsu Kaisen Zero, i torna altra vegada per continuar amb les aventures d’en Yuuji Itadori i companyia.

Jujutsu Kaisen
Jujutsu Kaisen

- Advertisement -

El punt de partida o primer arc de la segona temporada, en situa en el passat, temps en el que els dos mestres exorcistes, Satoru Gojou i Suguru Getou, eren companys. En tan sols cinc episodis, narren excepcionalment com el vincle que els uneix es deteriora lentament fins al punt de trencar-se, donant pas a la situació actual dels nostres protagonistes. No us deixeu enganyar pel to juvenil ni per les bromes despreocupades dels primers episodis, les desgràcies i el drama són a tocar i, tan bon punt arriben, fulminen a l’espectador. És un arc amb moltíssima acció que deixa amb mal cos, per sort, la segona part d’aquesta temporada serà “l’arc de l’incident de Shibuya” que, segons els lectors del manga, és una muntanya russa d’emocions trepidant.

Animació impecable i to despreocupat

- Advertisement -

Parlant d’acció, les escenes de baralla d’aquest primer arc són d’un altre món. La feina duta a terme per l’estudi d’animació és espectacular. Tant l’estil, com la fluïdesa dels moviments i les coreografies, estan exageradament ben fetes i tenen un nivell de detall fora de sèrie. I és precisament quan hi ha combat, que aquests trets s’accentuen exponencialment, brindant-nos autèntiques meravelles de l’animació moderna amb altes càrregues d’adrenalina. D’altra banda, la sèrie té molts moments de comèdia on l’animació canvia o se simplifica molt, ridiculitzant completament allò que està succeint en pantalla. Aquestes situacions alleugeren la càrrega dramàtica, però sobretot ens fan baixar la guàrdia en els moments més inesperats. Studio MAPPA sorprèn els espectadors altra vegada amb un producte d’un magnetisme i d’una qualitat gairebé inigualables.

Jujutsu Kaisen
Jujutsu Kaisen

Passant a l’apartat sonor, la música que acompanya les escenes de combat és ben potent i té un ending de caràcter trist (com la gran majoria d’endings) molt bo, però la joia de la corona és sens dubte l’opening d’aquesta primera part de la temporada. El tema Ao no Sumika de Kitani Tatsuya és espectacular, melòdicament sona genial, amb elements rítmics molt macos com els aplaudiments abans de la tornada o alguns contratemps molt juganers. En general té un punt juvenil fantàstic que contrasta molt amb el contingut real d’aquesta temporada. Un opening al mateix nivell que els de la primera temporada, i això és dir, ja que considero que Vivid Vice de Who-ya Extended és dels millors openings d’anime que hem vist en els últims anys.

En definitiva, Jujutsu Kaisen ens presenta una primera part de temporada brillant just abans de fer una pausa fins al 31 d’agost per “l’arc de l’incident de Shibuya”. Esperarem amb impaciència aquesta segona part que, amb tot pronòstic, serà l’arc més potent de tota la sèrie.

Veredicte

Agradarà: A tots els que han vist la primera temporada i a tothom a qui li agradi un bon shonen o una bona pel·lícula d’acció.

No agradarà: A aquells que busquen una cosa més aviat lenta, el drama pausat i, per descomptat, a tots aquells que avui en dia pensen que l’animació és un gènere i no un medi i que, a més a més, no els hi fa el pes.

Enganxòmetre: 9

Nota: 9,5

- Advertisement -

- Advertisement -
Jan Español
Nascut el 1996 a Barcelona, Jan Español és graduat en cinema i audiovisuals per l'ESCAC. Guionista per naturalesa i ascendència familiar, sempre ha viscut fascinat i envoltat pel món audiovisual. Àvid consumidor de cinema, sèries i videojocs, és, a més, un fan incondicional de la cultura japonesa, el manga i l'anime. Escriptor de dos curts i una obra de teatre, actualment treballa en l'adaptació d'un manga a sèrie.

Articles relacionats

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Articles més recents