‘Joc de Trons’ fa història

- Advertisement -

Joc de Trons és una saga medieval-fantàstica però no és cap secret que conté forces inspiracions històriques, tal i com el propi George R.R. Martin ha admès en alguna ocasió. Potser és per això que les trames, personatges i escenaris resulten tan versemblants i rics. En aquest article repassarem alguna d’aquestes inspiracions.

El Mur i el Mur d’Adrià

A Ponent, el Mur separa els Set Regnes dels Salvatges, o com veiem més endavant, els vius dels “altres”. Es tracta d’una obra colossal duta a terme en temps pretèrits (diu la llegenda que per Brandon el Constructor).

- Advertisement -

Doncs bé, aquest mur guarda moltes similituds amb el mur construït durant l’època de l’Emperador romà Adrià, situat al que avui és Gran Bretanya (llavors Britannia) per tal de marcar la frontera de l’Imperi i defensar-se de les invasions de les tribus bàrbars tals com els Pictes i els Escots. Tenia una llargada de 117 quilòmetres i fou una considerable obra d’enginyeria. I de manera similar al Mur de la sèrie separava la civilització dels salvatges.

- Advertisement -

The_Wall_from_the_south

La Guerra dels Cinc Reis i la Guerra de les Dues Roses

Al segle XV, es produeix a Anglaterra l’anomenada Guerra de les Dues Roses entre les cases Lancaster (enorme similitud amb Lannister) i York (fonèticament similar a Stark) les quals lluïen roses vermelles i blanques respectivament, curiosament els colors de les cases a la sèrie. Va ser també una guerra civil que va dessagnar el continent.

George R.R. Martin troba una font d’inspiració permanent en la història d’Anglaterra. De fet, el propi mapa de Ponent ens recorda Gran Bretanya i els Set Regnes recorden el període històric conegut com l’Heptarquia (set) Anglo-saxona.

maxresdefault

Els Dothrakis i els Huns

Quan veiem com són els Dothrakis no podem evitar pensar en com s’assemblen a les antigues hordes asiàtiques dels huns, bàrbars que van sembrar el terror durant els segles IV i V a l’Àsia Central i Europa. Eren guerrers a cavall, principalment, i també eren nòmades i la guerra era la seva forma de vida. El seu cabdill més famós fou Atila, que va aconseguir unificar les diferents tribus, igual que Khal Drogo.

fotonoticia_20150928175439_1280

Aquests tres són només alguns exemples de les inspiracions històriques de la sèrie però n’hi ha molts més com ara Aegon I i Guillem I el Conqueridor o El Casament Vermell i el Sopar Negre, us animo a descobrir-los.

A vosaltres quins fets o personatges històrics us recorda Joc de Trons?

- Advertisement -
Martí Foz
En Martí Foz és advocat i economista i professionalment es dedica a assessorar persones emprenedores que volen dur a terme un projecte empresarial. Però aquest no és el motiu pel qual col·laboro amb El Cinèfil sinó perquè com ell mateix explica "sóc un gran aficionat al cinema, les sèries i la literatura i especialment a tot allò que té a veure amb la fantasia èpica". Fa més de deu anys que va descobrir la saga Joc de Trons i des de llavors el té captivat, rellegint els llibres una i altra vegada, esperant amb delit i determinació estoica el següent volum i gaudint de la sèrie de televisió d'HBO. Ha arribat el moment de jugar al Joc de Trons i en ell, com a la vida, només es pot guanyar o morir. Valar morghulis!

Articles relacionats

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Articles més recents