‘Indiana Jones 5’: Harrison Ford arriba a casa per Nadal

- Advertisement -

Indiana Jones 5 és l’última part de la popular saga d’aventures dels 80. I sí, té de nou a Harrison Ford (Blade Runner o Star Wars) com el Dr. Henry ‘Indiana’ Jones. L’estrena va ser el 28 de juny del 2023 i tot que va tenir uns resultats més aviat pobres va recaptar més de 385 milions de dòlars arreu del món. Això la col·loca com a 14è film més taquiller del 2023. A partir d’aquest 15 de desembre Indiana Jones i el dial del destí està disponible a Disney + juntament amb les altres 4 pel·lícules de la saga.  

Indiana Jones and the Dial of Destiny
Indiana Jones and the Dial of Destiny

- Advertisement -

Steven Spielberg, director de tots els films de la saga, no estarà darrere les càmeres aquest cop. El cineasta darrere la nova entrega serà James Mangold (Ford vs. Ferrari) i ja sabem que el mític personatge continuarà portant l’icònic barret i el fuet multitasques que tan bé li ha anat anteriorment. Indiana Jones i el dial del destí (the Dial of Destiny) és el títol final del film que també podrem gaudir doblat en català. Aquí podeu veure el seu tràiler oficial en català.

- Advertisement -

Indiana Jones 5, un heroi molt veterà

Pel que fa a la història, a finals del 2018, el veterà guionista David Koepp (Indiana Jones and the Kingdon of the Crystal Skull o Jurassic Park) va ser reemplaçat al film per un altre freqüent col·laborador del cineasta i de Disney, Jonathan Kasdan. És probable que el rol de Kasdan fos el de proporcionar detalls al guió ja existent. El seu pare, Lawrence Kasdan, va escriure el guió de la primera pel·lícula de la franquícia, Raiders of the Lost Ark, mentre que el seu fill va desenvolupar el del spin-off de Disney i Lucasfilm, Solo: A Star Wars Story. Finalment, però els crèdits del guió pertanyen a Jez Butterworth, John-Henry Butterworth i el mateix James Mangold. El rodatge va començar el juny de 2021 al Regne Unit i s’ha desenvolupat en diverses localitzacions del país incloent els Estudis Pinewood i localitzacions a Glasgow i Grosmont.

indianajonesieldialdeldesti2023

Es reprèn l’aventura allà on era

El productor de la franquícia, Frank Marshall, va indicar que serà una continuació dels esdeveniments posteriors a Indiana Jones and the Kingdon of the Crystal Skull. També ha revelat que el film no s’hagués tirat endavant sense el vistiplau de Harrison Ford

Cal recordar que, quan es va estrenar el film l’estiu del 2023, l’actor tenia 80 anys (ara ja en té 81). O sigui, 23 anys més dels que tenia Sean Connery quan va interpretar al seu pare a Indiana Jones and the Last Crusade. El relleu de l’aventurer podria recaure en una actriu, tal com va insinuar Spielberg: “És hora que el personatge adopti una forma diferent”. De fet, tot i que s’ha confirmat que el personatge de la seva fillola, interpretada per Phoebe Waller-Bridge, no el substituirà sí que pren força protagonisme en aquest film. 

Noves cares a l’aventura

El càsting, com dèiem, el completen la protagonista de Fleabag, Phoebe Waller-Bridge, l’Hannibal de la TV Mads Mikkelsen. També hi veiem la brutal soldat de Black Panther, Shaunette Renée Wilson, i el Corinthian de Sandman, Boyd Holbrook. Antonio Banderas és una de les estrelles convidades al film en el paper d’un vell amic d’aventures al Mediterrani del Dr. Jones.

Indiana Jones_5_Cast
El repartiment d”Indiana Jones and the Dial of Destiny’.

- Advertisement -
JR Armadàs
Nascut als anys 80 (amb tot el que això comporta) Joan Ramon Armadàs és Llicenciat en Dret i Periodisme per la UPF. Ha treballat en premsa local a Sant Cugat i en premsa internacional com a corresponsal al Regne Unit i la Xina. Com a escriptor ha publicat tres novel·les, diversos relats curts i ha estat editor d'Edicions Xandri durant 6 anys. En l'àmbit cinematogràfic ha escrit i dirigit una pel·lícula i sis curtmetratges i és el co-director del Sant Cugat Fantàstic i La setmana del Cinema en Català. També ha fet de cap de premsa d'unes quantes pel·lícules catalanes. Des del 2016 és el capità d'aquest vaixell periodístic i cultural anomenat 'El Cinèfil'.

Articles relacionats

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Articles més recents