Houdini & Doyle

- Advertisement -

Londres. 1901. Ciutat que ja ha viscut la tragèdia de Jack l’esbudellador. Que ha vist proliferar les aventures de Sherlock Holmes i en plena expansió i revolució industrial. Harry Houdini és un home escèptic que ha après a il·lusionar la gent a través de trucs de màgia i que sap que amb intel·ligència, perspicàcia i lògica tothom pot fer que les coses semblin el que no són. Un prestidigitador que es guanya la vida amb somriures i boques badades.

571fd0481399b.image

- Advertisement -

D’altra banda, en el mateix lloc i moment tenim Arthur Conan Doyle, un escriptor turmentat per la mort de la seva dona amb qui sovint contacta a través d’una mèdium. Té necessitat de demostrar constantment que el món sobrenatural pot ser més palpable i estar més a prop del que tots nosaltres ens pensem.

- Advertisement -

I per poder aglutinar amb més facilitat aquests dos personatges de la història tenim  Adelaide Stratton. Tot i que el nom és fictici, ella va existir de veritat, però l’any 1915, la primera dona inspectora de Sctoland Yard. Un caràcter aspre i punyent per poder desviar totes aquelles mirades que la torturen i menyspreen per ser dona i inspectora.

Ara posem aquests tres personatges en una termo mix i tindrem Houdini & Doyle. Una sèrie britànica, canadenca i americana que de moment ja compte amb a primera temporada. Es va estrenar el 13 de març del 2016 i segueix emitint-se amb força bons resultats. Una sèrie no del tot fàcil de catalogar; a cavall de CSI i X-files on el món sobrenatural pot barrejar-se amb les investigacions criminals als carrers de Londres.

HOUDINI & DOYLE: L-R: Stephen Magadan, Rebecca Liddiard and Michael Weston in the “The Maggie’s Redress” series premiere episode of HOUDINI & DOYLE airing Monday, May 2 (9:00-10:00 PM ET/PT) on FOX. Cr: Robert Vigliasky.

Stratton, interpretada per Rebecca Liddiard (Murdoch Mysteries, Saving Hope), fa el paper de mainadera i “posapaus” entre les dues ments brillants. Ara bé, la seva ment i deducció tampoc la fan quedar enrere. La primera dona d’Scotland Yard no podia decepcionar. Houdini, interpretat per Michael Weston (Helter Skelter, Elementary), és l’eixelebrat del grup. Amb petits tocs d’humor i sarcasme amaneix les escenes i fa que la tensió pugui esvair-se momentàniament. Però de seguida, i en contraposició, apareix la figura de Doyle, interpretat per Stephen Mangan (Billy Elliot, New Year’s Eve), un personatge afligit i dolgut pels càstigs de la vida, amb un caràcter sever i estricte, que rarament es permet les distraccions, llevat si tenen a veure amb la seva difunta dona.

En resum, una sèrie que satisfà els amants dels misteris, crims i assassinats i els amants dels mons sobrenaturals, cavernosos i obscurs, amb petits tocs de drames socials a causa de les relacions humanes barrejats amb les penúries de l’època històrica i les fronteres socials.  

- Advertisement -
Irene Solanich
Traductora, correctora i docent d’idiomes durant el dia i enamorada del gènere negre i del terror durant les hores lliures. Actualment compagina la feina i col·laboracions en diferents mitjans amb un programa de doctorat (en literatura negra) a la Universitat de Vic. Les seves hores lliures se sortegen entre a lectura, el cinema i l’escriptura.

Articles relacionats

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Articles més recents