‘Gen V’, digne spin off de ‘The Boys’

- Advertisement -

L’any 2019 Prime Video va estrenar l’adaptació en format sèrie del còmic, The Boys, creat per Garth Ennis i Darick Robertson, on els superherois representen el costat fosc de la fama, i un grup de vigilants decideixen fer tot el possible per frenar-los i evitar així el perjudici que provoquen a la societat. La sèrie, contra tot pronòstic, es va convertir automàticament en tot un fenomen que s’ha allargat fins a les tres temporades, i amb una quarta en camí. 

Gen V
Gen V

- Advertisement -

La plataforma per fer més suportable l’espera entre temporada i temporada dels fans de la ficció, i de pas mantenir la quota de subscriptors i, a poder ser, augmentar-la, s’ha tret de la màniga dos spin off: Diabolical (2022), sèrie d’animació amb episodis autoconclusius, i ara la minisèrie d’imatge real Gen V

- Advertisement -

La nova sèrie del món de The Boys està ambientada en una universitat, on els joves posen a prova els seus límits físics i morals per convertir-se en futurs superherois. Quan els foscos secrets del centre educatiu surten a la llum, els protagonistes hauran de triar el tipus d’herois en què es volen convertir.

Comèdia, drama i acció superheroica

Gen V, tot i seguir el model de The Boys pel que fa al cinisme i l’humor, no aposta per l’al·legoria política de la seva predecessora i opta, encertadament, per una crítica profunda als mitjans de comunicació i les xarxes socials.  Els seus showrunners, Evan Goldberg, Eric Kripke i Craig Rosenberg aconsegueixen, al llarg de la sèrie, combinar amb encert els gèneres de comèdia, drama i acció: un perfecte entrecreuament entre adolescents i superherois i les seves motivacions i frustracions.

Gen V
Gen V

Si bé és cert que els seus protagonistes no tenen el carisma dels personatges de la sèrie original, la proposta ho compensa amb un inspirat guió que, malgrat semblar superficial i efectista, és intel·ligent, atrevit i, sobretot, molt creatiu i arriscat.

Com a nota negativa es podria dir que hi ha moments que la sèrie es pren massa seriosament a ella mateixa i li costa trobar un enfocament i un to coherent, trobant a faltar la diversitat de la seva predecessora. Tot i això, no es pot negar que Gen V és un producte que està a l’altura de The Boys, i que encara agafen més ganes de què arribi la seva nova temporada.

 Veredicte

Agradarà: als lovers de The Boys.

No agradarà: als haters de The Boys.

Enganxòmetre: 8

- Advertisement -

Nota: 7

- Advertisement -
Jordi Sardiña
Periodista, professional, des de 1999, cinèfil, passional, des de tota la vida, ja que el cinema l'ha acompanyat sempre, tant en els bons com en els mals moments. La seva trajectòria laboral no sempre ha estat lligada al Setè Art, perquè s'ha guanyat la vida com a consultor de Màrqueting-Comunicació en diferents empreses de sectors diversos. Col·laborar amb 'El Cinèfil' li permet transmetre tot el que ha après i continua aprenent veient cinema. Llarga vida a la pantalla gran (i petita)!

Articles relacionats

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Articles més recents