‘Furiosa’, òpera fílmica d’alt octanatge

- Advertisement -

Furiosa, la preqüela de l’aclamada Mad Max: Fury Road, ja havia creat grans expectatives temps abans de la seva estrena, especialment pel que fa a l’expansió de l’univers postapocalíptic establert en els films anteriors de la saga creada pel visionari i iconoclasta George Miller.

Furiosa
Furiosa

- Advertisement -

La cinta, centrada en el personatge d’Imperator Furiosa, explora els orígens d’un dels personatges més icònics i poderosos de l’univers Mad Max. Una història que explora temes com la supervivència, la venjança i la redempció, proporcionant una narrativa emocionalment potent que complementa perfectament les escenes d’acció. L’obra de Miller aprofundeix en el passat del personatge principal, oferint un relat més íntim i emocional sobre la seva transformació en una guerrera implacable. Aquesta dimensió addicional afegeix una capa de complexitat al personatge, fent-la més rellevant i humana per a l’audiència.

- Advertisement -

I és que a diferència de les entregues anteriors, un dels punts més destacats de la pel·lícula, és l’apartat interpretatiu, on Anya Taylor-Joy assumeix el paper protagonista de Furiosa, un personatge originalment interpretat per Charlize Theron, aportant la seva pròpia energia i personal interpretació al rol. La capacitat de la jove actriu per mostrar vulnerabilitat i força en igual mesura demostra la seva versatilitat i carisma, juntament amb una indubtable presència a la pantalla. Això sense oblidar la sòlida i alhora divertida actuació de Chris Hemsworth en el paper de l’antagonista Dementus, molt allunyada del que ens té acostumats.

Furiosa
Furiosa

A l’ombra de Mad Max: Fury Road

El cineasta George Miller, als 79 anys, demostra una vegada més la seva mestria en la direcció d’espectaculars seqüències d’acció, amb unes coreografies que ja són marca de la casa: dinàmiques, emocionants i impressionants. Però, aquesta gran realització seria menys gran sense el meravellós disseny de producció, ple de paisatges desèrtics, vehicles personalitzats i estètica postapocalíptica. I això unit a uns espectaculars efectes visuals fan del visionament de la cinta una experiència immersiva i increïble.  

Tot i els seus mèrits, Furiosa no aconsegueix del tot escapar de l’ombra de Mad Max: Fury Road. I és que les comparacions són inevitables, i alguns espectadors poden trobar que la preqüela no assoleix l’impacte i la innovació visual de la seva predecessora. Això sumat a un ritme narratiu previsiblement lineal, amb moments de transició que podrien haver estat millor integrats en la història global, fa que algunes de les seves parts provoquin la sensació d’haver estat allargades innecessàriament o estiguin desconnectades del conjunt final.

En definitiva, tot i algun possible punt negatiu, Furiosa és una pel·lícula que aconsegueix complir totalment les expectatives, oferint una experiència visual i emocionalment impactant. Tant la mestrívola direcció com les sòlides interpretacions fan que aquesta preqüela sigui una digna addició a l’univers Mad Max, que fan encara més gran el seu llegat.   

Furiosa
Furiosa

Veredicte

El millor: una realització impecable amb uns set pieces per emmarcar.

El pitjor: alguns secundaris desdibuixats i una narrativa massa lineal.   

- Advertisement -

Nota: 8

- Advertisement -
Jordi Sardiña
Periodista, professional, des de 1999, cinèfil, passional, des de tota la vida, ja que el cinema l'ha acompanyat sempre, tant en els bons com en els mals moments. La seva trajectòria laboral no sempre ha estat lligada al Setè Art, perquè s'ha guanyat la vida com a consultor de Màrqueting-Comunicació en diferents empreses de sectors diversos. Col·laborar amb 'El Cinèfil' li permet transmetre tot el que ha après i continua aprenent veient cinema. Llarga vida a la pantalla gran (i petita)!

Articles relacionats

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Articles més recents