‘Fubar’: espies d’estar per casa a Netflix

- Advertisement -

La sèrie de Netflix Fubar prometia ser una comèdia fresca i innovadora amb l’espionatge com a fil conductor.  Arnold Schwarzenegger fumant puros i fent-se el mascle és sens dubte el principal reclam de la funció. La trama gira entorn d’un pare i una filla que treballen a la CIA sense que ningú a la família n’estigui al corrent. Recordeu True lies (Mentiras arriesgadas – 1994)? Una mica això però amb la filla (Monica Barbaro) també ficada en el merder.

Quan pare i fill descobreixen que són espies es troben en situacions ridícules i caòtiques, amb una fórmula que potser diverteix al principi, però que esgota ràpidament la seva novetat i es converteix en un recurs repetitiu i previsible. El primer problema de Fubar és el guió. Les situacions són previsibles i mancats d’originalitat. Només gaudim de tant en tant d’alguna frase mítica de Schwarzenegger i la resta: molt soroll per no res. Els gags es basen principalment en diàlegs grotescos i situacions escatològiques, sense aportar profunditat o intel·ligència a la comèdia.

- Advertisement -

Arnold-Schwarzenegger fubar

El festival dels estereotips de Fubar

- Advertisement -

Especialment desafortunat és el personatge de Fortune Feimster que interpreta una agent de la CIA lesbiana, rondinaire i plena de tòpics tòxics i passats de moda. En general, els personatges són superficials i estereotipats, el que fa difícil connectar emocionalment amb ells. Això sí, si voleu veure l’oncle Arnie arrossegant-se als seus 75 anys disparant a tort i a dret, doncs, endavant. Us agradarà. La resta és palla.

Les seves actuacions exagerades de tot el càsting es veuen forçades fan que les bromes perdin impacte i no generin les rialles que haurien d’haver provocat. En l’àmbit tècnic, tindreu escenes d’acció trepidant i situacions impossibles de les quals sempre els “bons” surten ben parats. Són tan “efectives” com buides de contingut i fetes de cara a la galeria (o al teòric lluïment de Schwarzenegger i Barbaro).

En definitiva, Fubar és una sèrie que no aconsegueix estar a l’altura de les expectatives. Tot i que té alguns moments divertits, en general, és una sèrie oblidable i de consum ràpid i fàcil. El McDonalds de les ficcions d’acció.

Veredicte

Agradarà a: qui vulgui asseure’s al sofà i no pensar durant una estona veient explosions i trets.

No agradarà a: la resta del món mundial que apreciï un mínim de qualitat a les sèries.

Enganxòmetre: 6

Nota: 5

- Advertisement -

- Advertisement -
JR Armadàs
Nascut als anys 80 (amb tot el que això comporta) Joan Ramon Armadàs és Llicenciat en Dret i Periodisme per la UPF. Ha treballat en premsa local a Sant Cugat i en premsa internacional com a corresponsal al Regne Unit i la Xina. Com a escriptor ha publicat tres novel·les, diversos relats curts i ha estat editor d'Edicions Xandri durant 6 anys. En l'àmbit cinematogràfic ha escrit i dirigit una pel·lícula i sis curtmetratges i és el co-director del Sant Cugat Fantàstic i La setmana del Cinema en Català. També ha fet de cap de premsa d'unes quantes pel·lícules catalanes. Des del 2016 és el capità d'aquest vaixell periodístic i cultural anomenat 'El Cinèfil'.

Articles relacionats

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Articles més recents