‘Obi-Wan’: a la cacera dels jedis

- Advertisement -

La saga d’Star Wars, tot i fer dècades que es va donar a conèixer, sembla que ara està més viva que mai. L’adquisició de la franquícia per part de Disney ha creat un nou univers que pretén ser tant o més ambiciós que el de Marvel. El 2020 l’empresa va anunciar fins a 10 sèries sobre la saga galàctica que ens tindran entretinguts una pila d’anys. La primera a anunciar-se va ser (ja fa temps) una sèrie centrada en la figura de l’Obi-Wan Kenobi que es podrà veure a Disney+ a partir del dia 27 de maig. Ja podem veure el tràiler final i part de la trama, que girarà entorn de la clandestinitat del jedi i com l’Imperi s’obsessiona per la seva cerca i captura.

- Advertisement -

El mateix McGregor va afirmar que la sèrie seria una realitat a la D23 Expo, un esdeveniment bianual de fans de Disney celebrat l’agost de 2019 a Califòrnia. Fent un repàs, Obi-Wan Kenobi, també conegut com a Ben Kenobi, és un cavaller Jedi i mestre d’Anakin i Luke Skywalker. Va ser una figura clau a les Guerres Clon on quasi s’acaba amb els Jedi i que van suposar la caiguda de la República Galàctica. Més tard va tenir un paper central en la lluita de l’Aliança Rebel contra el posterior Imperi Galàctic. El personatge va ser interpretat per Alec Guinness a la trilogia original mentre que l’actor Ewan McGregor va interpretar el Jedi a les tres entregues de la trilogia preqüela, la qual va ser dirigida per George Lucas. L’actor feia anys que havia dit que li encantaria tornar a empunyar l’espasa làser si li ho demanaven formalment.

- Advertisement -

De moment sabem que la ficció se situarà 10 anys més tard que l’Episodi III (2005) i ens explicarà què passa amb el personatge entre l’auge de Darth Vader i l’Imperi i els fets de l’Episodi IV, o dit d’una altra manera el primer film d’Star Wars de 1977. Sense conèixer els detalls de la trama sí sembla evident que Ewan McGregor afrontarà la clandestinitat mentre l’imperi es va fent més i més fort.

Sí s’han fet públics ja dos dels malvats amb els quals haurà de lluitar el que va ser mestre d’Anakin Skywalker. El primer és el ja conegut Gran Inquisidor (interpretat per Rupert Friend) que ja va tenir un paper important a Star Wars: Rebels. La segona és Reva (Moses Ingram) que actuarà com a braç executor i rastrejadora sobre el terreny dels jedis ocults.  

No torna sol

La gran bomba que es va revelar el desembre de 2020 és que Obi-Wan no torna sol Hayden Christensen tornarà a ser Anakin Skywalker (Darth Vader pels amics) en aquesta sèrie que promet deixar els fans amb la boca ben oberta. 

‘Star Wars’: el llegat d’una saga galàctica

Disney+ també ha fet públic ja altres actors que formaran part de la sèrie. Els warsies més desperts hauran reconegut  Joel Edgerton i Bonnie Piesse que reprendran els seus papers de com a Owen Lars i Beru Lars, els pares adoptius de Luke Skywalker. Sembla, doncs, evident que coneixerem una mica més sobre la infància del futur mestre jedi immortalitzar a la pantalla gran per Mark Hamill. El tràiler ja ens avança algunes imatges.

- Advertisement -

Els guions han estat escrits per Hossein Amini (Drive, The alienist) i una bona pila d’episodis han passat per les mans de Deborah Chow, responsable també d’alguns capítols de The Mandalorian.

Sèries d”Star Wars’ per veure a Disney +

‘The Mandalorian’: una nova esperança

‘The book of Boba Fett’: guerra pel control de Tatooine

‘Visions’: ‘Star Wars’ es reinventa en versió anime

‘Star Wars: The Bad Batch’: soldats rebels a Disney +

 

- Advertisement -
Redaccióhttps://elcinefil.cat/
'El Cinèfil' és un mitjà de comunicació dedicat a analitzar, explicar i difondre l’univers del cinema en tota la seva amplitud. Parlem de pel·lícules, sèries i festivals i també organitzem tot tipus d'esdeveniments relacionats amb el cinema. Ens agrada dir que som una revista en xarxa i en català. En xarxa perquè, a banda del web, també aprofitem les xarxes socials per a difondre i comunicar novetats i reflexions sobre el setè art. I tot plegat ho fem en català perquè és la nostra llengua. Gaudeix i que el cinema t'acompanyi... SEMPRE!

Articles relacionats

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Articles més recents