‘Visions’: ‘Star Wars’ es reinventa en versió anime

- Advertisement -

Ja sabeu que des que Disney va comprar Star Wars a George Lucas no ha parat d’esprémer la taronja galàctica. Amb un munt de sèries en desenvolupament i dues pel·lícules a l’horitzó, l’estudi de Mickey Mouse ha sorprès aquest estiu amb el tràiler de Visions un nou producte que fusiona l’anime amb la mítica saga nascuda l’any 1977. D’alguna manera la saga torna al lloc on Lucas va trobar la inspiració ja que mai no ha amagat que el primer film de la franquícia estava influenciat per 隠し砦の三悪人 (La fortalesa amagada – 1958) d’Akira Kurosawa. 

- Advertisement -

Què és exactament Visions? En poques paraules és la col·laboració de Star Wars amb 7 estudis d’animació japonesos amb l’objectiu de donar un nou look i expandir encara més el ja extens univers galàctic. La nova sèrie compta amb 9 capítols en format de curtmetratge produïts per 7 estudis diferents. Tots ells estaran disponibles només a Disney + a partir del 22 de setembre. 

EPISODI Nom del capítol Estudi d’animació
1 The Duel Kamikaze Douga
2 Lop and Ochō Geno Studio
3 Tatooine Rhapsody Studio Colorido
4 The Twins Trigger
5 The Elder Trigger
6 The Village Bride Kinema Citrus
7 Akakiri Science SARU
8 T0-B1 Science SARU
9 The Ninth Jedi Production IG
- Advertisement -

 

Respecte les històries, encara no ha transcendit què ens explicaran però pel que s’ha pogut veure al tràiler hi haurà una mica de tot: jedis, androides, curses, naus i una bona dosi de Força i Costat fosc. Això sí, amb una estètica i un disseny de personatges Made in Japan.

El que ja sabem també és que hi haurà curts ambientats en tots els moments de la saga fins i tot n’hi ha que se situen abans que l’Episodi I (The Elder) i després de l’Episodi IX (The Twins, The ninth Jedi). També cal mencionar que Disney ha donat llibertat creativa totals als estudis nipons cosa que promet revolucionar i sacsejar tot el que hem vist fins ara.

El projecte recorda molt a The Animatrix nou projectes d’animació que l’any 2003 van ampliar la saga The Matrix de les germanes Wachowski i que es van distribuir al llavors lucratiu mercat del DVD. Ara tot plegat engreixa i diversifica l’oferta en streaming de la plataforma Disney +, que com podeu veure en aquest reportatge, no para de créixer prenent quota als seus rivals.

Netflix i Amazon perden clients (que es queda Disney +)

- Advertisement -

 

- Advertisement -
JR Armadàs
Nascut als anys 80 (amb tot el que això comporta) Joan Ramon Armadàs és Llicenciat en Dret i Periodisme per la UPF. Ha treballat en premsa local a Sant Cugat i en premsa internacional com a corresponsal al Regne Unit i la Xina. Com a escriptor ha publicat tres novel·les, diversos relats curts i ha estat editor d'Edicions Xandri durant 6 anys. En l'àmbit cinematogràfic ha escrit i dirigit una pel·lícula i sis curtmetratges i és el co-director del Sant Cugat Fantàstic i La setmana del Cinema en Català. També ha fet de cap de premsa d'unes quantes pel·lícules catalanes. Des del 2016 és el capità d'aquest vaixell periodístic i cultural anomenat 'El Cinèfil'.

Articles relacionats

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Articles més recents