Tot el que no saben sobre aquel que diu…

- Advertisement -

Un documental sobre la figura de l’humorista Eugenio va ser un dels fenòmens d’enguany al Docs Barcelona. Dirigida per Jordi Rovira i Xavier Baig, la pel·lícula narra en una hora mitjà els alts i baixos de la vida d’un dels còmics més famosos i carismàtics del nostre país. El film segueix per ordre cronològic la carrer d’Eugenio des que va estudiar joieria fins que va gaudir d’una fama internacional com a humorista passant per la seva etapa de cantant d’actor i fins i tot de pintor. Aquest 4 d’octubre el documental s’estrenarà als Cinemes Girona de Barcelona però tindrà una molt més àmplia difusió ja que és el film triat per donar voltes pel territori català a través del Documental del mes. 

- Advertisement -

Vestit sempre de negre, seriós i amb un whisky a la mà i cigarreta a l’altra. Així és com es manté encara ara a la retina de diverses generacions. Però darrere l’home que sempre feia riure, s’hi amaga un altre Eugenio, fora dels escenaris, sense tamboret ni micròfons. La mort sobtada de la dona de la seva vida el va fer caure en un pou de foscor a la vegada que el seu èxit augmentava. Dues dècades després de la seva mort, fills, parelles i amics dibuixen l’Eugenio més desconegut. Eugeni Jofra i Bafalluy per dins i per fora. Els èxits, les addiccions, la fama i la seva faceta com a pare, espòs i amic. El documental no es deixa res al tinter i fa un repàs exhaustiu de la persona i la seva obra.

- Advertisement -

Al film s’entrevisten en profunditat persones molt properes a l’humorista incloent els seus fills, amics, representants i s’afegeix el testimoni d’altres professionals de l’espectacle com el Màgic Andreu o Carlos Latre. Fruit de la col·laboració entre l’empresa de vídeo a la carta Filmin i el festival Docs Barcelona el documental va estar disponible en exclusiva en aquesta plataforma només durant un mes (del passat 16 de maig al 16 de juny) convertint-se en menys d’una setmana en el documental més vist de l’any a Filmin. 

- Advertisement -
JR Armadàs
Nascut als anys 80 (amb tot el que això comporta) Joan Ramon Armadàs és Llicenciat en Dret i Periodisme per la UPF. Ha treballat en premsa local a Sant Cugat i en premsa internacional com a corresponsal al Regne Unit i la Xina. Com a escriptor ha publicat tres novel·les, diversos relats curts i ha estat editor d'Edicions Xandri durant 6 anys. En l'àmbit cinematogràfic ha escrit i dirigit una pel·lícula i sis curtmetratges i és el co-director del Sant Cugat Fantàstic i La setmana del Cinema en Català. També ha fet de cap de premsa d'unes quantes pel·lícules catalanes. Des del 2016 és el capità d'aquest vaixell periodístic i cultural anomenat 'El Cinèfil'.

Articles relacionats

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Articles més recents