És un ocell, un avió… No, és Superman!

- Advertisement -

Sorgit dels còmics, Superman ha esdevingut un dels superherois més aplaudits i seguits de la història i, ja des de la dècada dels 40 aquest personatge s’ha fet un lloc a la gran i petita pantalla. El fill pròdig de Krypton ha aparegut des de curts animats, musicals, sèries de televisió, fins a pel·lícules i, l’any que ve se li haurà de sumar un nou projecte a la seva biblioteca personal. De la mà del canal Syfy arribarà la sèrie Krypton que tindrà com a protagonistes a Cameron Cuffe i Gerogina Campbell.

En el primer avançament de la sèrie es pot veure als seus dos protagonistes principals, Cuffe i Campbell que donen vida a Seg-El i Lyta Zod, filla del general Alura Zod i l’amor prohibit de l’avi de Superman. Les imatges van acompanyades d’una veu en off del seu protagonista explicant-li al seu nét, és a dir a Clark Kent, com va salvar el seu planeta. Malauradament, com tots sabem anys més tard la destrucció de Krytpon seria inevitable.

- Advertisement -

La nova ficció se situarà 200 anys abans de la història explicada en El hombre de Acero i seguirà els passos de Seg-El, l’avi de Superman i líder de la Casa d’El. En aquells moments, el personatge de Seg-El farà tot el possible per recuperar l’honor de la seva família que en aquests moments es troba en una posició social vergonyosa.

- Advertisement -

Des de Syfy no s’ha donat una data d’estrena i encara no està clar si es podrà veure al llarg d’aquest any o s’haurà d’esperar al 2018. El que sí que se sap és que el primer episodi estarà dirigit per Colm McCarthy i que, David S. Goyer, guionista d’El hombre de Acero formarà part del projecte, a l’igual que Ian Goldberg, que actuarà com a productor executiu.

Els altres Superman

L’any 1951 es va produir el primer film amb Superman com a protagonista que va tenir una exhibició comercial en cines. La pel·lícula es va titular Superman and the Mole Men i, realment va servir com a episodi pilot de la sèrie televisiva en acció real titulada Aventuras de Superman. Va tenir com a protagonistes a George Reeves com a Superman i a Phyllis Coates en el paper de Lois Lane. La sèrie va arribar a les sis temporades però es va haver de cancel·lar després de la mort de Reeves.

krypton superman

A finals dels 70 es va iniciar una saga de quatre pel·lícules i, la primera va coincidir amb el 40a aniversari del personatge. El paper de Superman va ser per Christopher Reeve i la direcció va ser de Richard Donner, que va aconseguir una bona recaptació i una bona crítica tant per part dels crítics com de l’audiència. Superman II, III i IV van arribar l’any 81, al 83 i al 87 respectivament i van estar dirigides per Richard Lester (la segona i la tercera) i per Sidney J. Fuire (la quarta).

Bryan Singer, fan d’aquest superheroi i seguidor de les pel·lícules de Richard Donner, va ser l’encarregat de dirigir la pel·lícula Superman Returns l’any 2006. Brandon Routh va agafar el paper protagonista, mentre que Kate Bosworth va fer de Lois Lane i Kevin Spacey donava vida a Lex Luthor, l’enemic de Superman.

Aquí entrem ja una fase en la qual DC va voler expandir el seu univers, unint diferents històries i superherois. La primera de totes és Man of Steel (2013), que va suposar un reinici de la saga amb noms com Christopher Nolan i Zack Snyder vinculats al projecte. Aquest va ser el primer cop que es va veure a Henry Cavill en el paper de Clark Kent i a Amy Adams com a Lois Lane.

krypton superman

Tres anys més tard, es va estrenar Batman vs Superman, la seqüela de Man of Steel, que posava en el terreny de joc a un altre dels superherois de DC, Batman, que estava protagonitzat per Ben Affleck. La propera en veure la llum serà Justice League on es veurà al complet aquest nou equip d’homes i dones extraordinaris que amb les seves habilitats hauran de salvar el món.

- Advertisement -
Luana Valls
Nascuda al Brasil la Luana Valls és graduada en Periodisme, Cinema i Televisió per la Facultat de Comunicació Blanquerna. Ha treballat en diferents mitjans de comunicació escrits com el 'Diari Ara' i 'El Periódico' i també té experiència en el camp del cinema de la mà de la productora catalana Batabat i realitzant la cobertura informativa de festivals de cinema arreu de Catalunya. Des del principi, unida a aquesta aventura cinèfila amb ganes i il·lusió

Articles relacionats

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Articles més recents