‘Cruella’: la creació d’una superdolenta

- Advertisement -

La companyia Disney és una màquina de fabricar produccions i assolir l’èxit amb totes. El fenomen que ara mateix està explotant és el del live action (acció real), ja que l’hem pogut veure en moltes adaptacions com Alice in Wonderland (2010), Maleficent (2014), Cinderella (2015), The Jungle Book (2016), Beauty and the Beast (2017), Dumbo (2019), Aladdin (2019) o The Lion King (2019)  Mulan (2020)… Aquesta primavera però arriba un nou remake amb aires renovats d’un dels clàssics que data del 1961, 101 Dalmatians.

- Advertisement -

I la novetat és que se centra en la malvada de la funció interpretada per l’oscaritzada Emma Stone. I la “rival” de la dolenta és una altra Emma oscaritzada: Emma Thompson. Al tràiler final de la cinta es pot veure com el duel entre aquestes dues actrius serà el fil conductor d’aquesta adaptació que se centrarà en els orígens de la malvada de Disney. De fet ja hi ha qui la compara amb la versió femenina de l’exitós Joker de Joaquin Phoenix i ja advertim que no és una pel·lícula per a nens molt petits. No oblidem que el personatge es vol fer vestits amb la pell d’adorables gossets…   

- Advertisement -

Després dels últims moviments de calendari que han patit totes les produccions de la companyia Disney, Cruella s’estrena aquest 26 de maig del 2021. Arriba als cinemes i simultàniament a Disney + per tothom qui pagui una factura adicional. Si seguim l’últim exemple de Raya i l’últim drac el preu serà de 21’99€. 

Aquesta no serà la primera vegada que s’adapta la història dels gossos, ja que el 1996 els dàlmates van veure’s més vius que mai en un film que relatava l’obsessió d’una dona, la Cruella de Vil, per obtenir un abric amb autèntica pell de dàlmata. La malvada va ser interpretada per l’actriu Glenn Close, la qual va repetir el 2002 amb la seqüela 102 Dalmatians

Es busquen dàlmates… És per una amiga

A la versió del 2021 Emma Stone es fica sota la pell de la malvada Cruella en una història que servirà de preqüela i que revelarà com el personatge va acabar obsessionat per vestir pells i perquè en concret de dàlmates. La mateixa actriu ha revelat que el film seguirà les passes de la versió que va encarnar Glenn Close: “Això tindrà lloc abans de la història de Glenn, i és la que la porta a assolir tota la seva grandesa com a malvada”. També assegura que aquesta memorable interpretació no és el seu únic referent.

Craig Gillespie (I, Tonya o Fright Night) s’encarrega de la direcció del film, mentre que la resta de l’elenc el completen Emma Thompson (serà la baronessa, un personatge antagònic que desenvoluparà un paper fonamental al fosc passat de la protagonista), Paul Walter Hauser (Horace), Mark Strong, Joel Fry, Emily Beecham o Gianni Calcheti, entre d’altres. 

- Advertisement -
Ylenia Cañadashttps://www.elcinefil.cat
Biòloga Molecular de professió i cinèfila per naturalesa. Els anys com a voluntària en el festival de Sitges han forjat la seva unió amb el cinema oferint-li l'oportunitat de col·laborar com a crítica i redactora per a diversos mitjans de comunicació nacionals, així com a realitzar la cobertura de festivals de cinema o esdeveniments culturals. Ha exercit com Jurat de la Crítica, Méliès d'Or i Jurat Jove en el Festival de Sitges, de la crítica al BCN Film Festival,, l'Americana, TerrorMolins, Sant Cugat Fantàstic, TaShort Fest, l'Alternativa o Sabadell Film Festival, entre altres. Ha estat cap de premsa i programadora del Festival de Cinema Fantàstic de Sant Boi (Fantboi) i actualment és codirectora i programadora de la Mostra de Cinema Nòrdic de Barcelona (Nòrdica). A més, és membre de la Associació Catalana de la Crítica i l'Escriptura Cinematogràfica (ACCEC) i treballa en un cinema de Barcelona.

Articles relacionats

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Articles més recents