Disney torna als cines amb ‘Raya i l’últim drac’

- Advertisement -

Després de cancel·lar tota activitats als cinemes (i passar grans estrenes a la plataforma Disney+), l’estudi del ratolí està llest per tornar a la gran pantalla. Ho fa amb una mirada a l’Àsia amb el film Raya i l’últim drac, una epopeia èpica centrada en la cultura ancestral xinesa. El llargmetratge arriba als cinemes d’arreu del món el dia 5 de març de 2021 amb vistes a resistir sent el més vist fins la setmana santa (que comença el divendres 26). De moment ja podem gaudir del tràiler en català ja que el film arriba a la petita i la gran pantalla en la nostra llengua

- Advertisement -

Aquesta nova aventura també es podrà gaudir a la plataforma Disney + amb un accés premium per un preu de 21,99€. No són 25€ com va passar amb Mulan… però segueix sent l’equivalent a aproximadament tres vegades el preu mitjà d’una entrada de cinema. 

Mirant a l’Orient i a una nova feminitat

- Advertisement -

Tal com ja es va fer amb la versió animada de Mulan (1998), i la nova en imatge real, aquest film planteja seguir amb la idea de deixar de banda els estereotips clàssics de princeses Disney i donar importància a altres valors encarnats per dones. No per casualitat l’avançament es ven com de l’estudi que va portar Moana i Frozen.  

Segons la sinopsi oficial la història en durà temps enrere,  al regne de fantasia de Kumandra on els éssers humans i els dracs convivien en harmonia. Però quan uns monstres sinistres coneguts com els Druun van amenaçar el territori, els dracs es van sacrificar per salvar la humanitat. Ara, 500 anys després, aquests mateixos monstres han tornat i Raya, una guerrera solitària, haurà de trobar a Sisu l’últim drac per acabar per sempre amb els Druun. Kumandra, a més, es troba dividit entre diversos clans: Fang, Heart, Spine, Tailer i Fire. Per un embolic entre els clans, els dracs han acabat pràcticament desapareguts, de fet, sembla que només un queda viu. La dragona no només és la darrera de la seva espècie, també té la capacitat de transformar-se en humana. Al llarg de la seva aventura èpica, Raya comprendrà que es necessita alguna cosa més que la màgia d’un drac per salvar el món, també necessitarà confiança.

Els cineastes Don Hall (Big Hero 6) y por Carlos López Estrada (Blindspotting) s’encarregaran de dirigir aquesta història sota el guió d’Adele Lim (Crazy Rich). Per altra banda, comptarà amb la veu de la guanyadora del Globus d’or Awkwafina, que donarà vida a la dragona Sisu, mentre que Kelly Marie Tran (la Rose Tico d’Star Wars: The last Jedi) prestarà la seva veu a Raya, la protagonista. Les dues actrius son estatunidenques amb orígens familiars xinesos i vietnamites respectivament. 

- Advertisement -
JR Armadàs
Nascut als anys 80 (amb tot el que això comporta) Joan Ramon Armadàs és Llicenciat en Dret i Periodisme per la UPF. Ha treballat en premsa local a Sant Cugat i en premsa internacional com a corresponsal al Regne Unit i la Xina. Com a escriptor ha publicat tres novel·les, diversos relats curts i ha estat editor d'Edicions Xandri durant 6 anys. En l'àmbit cinematogràfic ha escrit i dirigit una pel·lícula i sis curtmetratges i és el co-director del Sant Cugat Fantàstic i La setmana del Cinema en Català. També ha fet de cap de premsa d'unes quantes pel·lícules catalanes. Des del 2016 és el capità d'aquest vaixell periodístic i cultural anomenat 'El Cinèfil'.

Articles relacionats

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Articles més recents