La nina més malcarada torna a la gran pantalla

- Advertisement -

Els films de terror es caracteritzen per tenir un element malvat que turmenta els protagonistes, sigui un assassí en sèrie, un ésser sobrenatural o un ninot d’allò més terrorífic. Fa uns anys, es va estrenar la primera pel·lícula sobre els casos que investigaven el matrimoni format per Ed i Lorraine Warren, des d’aleshores i a causa de l’èxit que van tenir, s’han anat rodant projectes al voltant d’aquests dos personatges. Al 2014 es va estrenar l’spin off Annabelle, que se centrava en la nina diabòlica que ja s’havia pogut veure a The Conjuring.

Aquest 12 d’octubre arriba al cinema, una nova entrega d’aquesta saga sota el títol Annabelle: Creation. En aquesta ocasió, el film se centrarà en el creador de la famosa nina i de com obre les portes de casa seva a una monja i a les nenes que aquesta té a càrrec seu, després de la mort de la seva filla. Temporalment, estarà situada abans del film anterior i està dirigida per David F. Sandberg. Allà on ja s’ha estrenat ha assolit un gran èxit, ja que porta més de 300 milions de dòlars acumulats a taquilla.

- Advertisement -

- Advertisement -

La imminent estrena d’aquest nou film de terror ens ha fet pensar en els diferents ninots (malparits) que han passat per la gran pantalla, disposats a fer-nos passar autèntica por. Fem-ne un repàs:

Tina Doll

Seguint amb les nines, Annabelle no va ser la primera a fer-nos perdre la son. L’any 1959 es va estrenar The Twilight zone, una sèrie creada per Rod Serling que barrejava diferents gèneres, com el terror, la fantasia, la ciència-ficció o el suspens. Un dels episodis, se centrava en una nina que podia dir algunes frases i que una mare regalava a la seva filla com a regal d’aniversari. El problema era que davant el padrastre la joguina tenia un comportament estrany i en lloc de les seves dolces frases deia: “My name is Talking Tina and I’m going to kill you”.

ninots malparits

Pallasso Poltergeist

La por als pallassos està reconeguda com a una malaltia i es diu coulrofòbia, a primera vista aquests personatges poden semblar divertits, excèntrics i amigables però en el cine també adopten un semblant terrorífic. I no cal que sigui de carn i ossos, n’hi ha prou que tingui l’aspecte d’un pallasso i sinó que li diguin a Robbie al fill de la pel·lícula Poltergeist. El pobre noi se les ha de veure amb un ninot pallasso posseït.

ninots malparits

JigSaw

Més recentment va arribar un nou i temible personatge a la gran pantalla. Estem parlant de JigSaw, l’estrany personatge addicte als jocs que es dedicava a donar “lliçons de vida” a certes persones a través de diferents jocs macabres que sempre acabaven amb la seva vida. Com a representant tenia un ninot de pell blanca i ulls vermells que atemoria a les seves víctimes abans de morir. La darrera pel·lícula té prevista l’estrena el proper  24 de novembre sota el títol Jigsaw, conformant la vuitena entrega de la saga.

ninots malparits

Small soldiers

L’any 1998 es va estrenar el film Small Soldiers, en la qual una empresa de joguines volia fabricar uns ninots d’acció que fossin el més real possible i que interactuessin amb els nens. La cosa és que la situació se’ls en va de les mans quan els ninots, un comando d’elit i uns éssers anomenats Gorgonitas, cobren vida i comencen a liar-la. El problema és que els Gorgonitas són els enemics dels soldats i el fill de la casa es posiciona a favor dels petits monstres, la qual cosa fa que els soldats declarin la guerra a tots els membres de la casa.

ninots malparits

Chucky

- Advertisement -

No podíem acabar aquest repàs sense parlar del més terrorífic i malvat del cinema. Evidentment estem parlant de Chucky, el ninot que va ser posseït per l’esperit de l’assassí en sèrie Charles Lee Ray. En aquella època els Good Guys eren la joguina preferida dels nens i l’Andy (el protagonista infantil del film Child’s Play) també en vol un, així que finalment la seva mare accedeix a comprar-li però en comptes de comprar-ho en una botiga normal li compra més barat a un vagabund. Un error que no trigarà a pagar molt car….

ninots malparits

- Advertisement -
Luana Valls
Nascuda al Brasil la Luana Valls és graduada en Periodisme, Cinema i Televisió per la Facultat de Comunicació Blanquerna. Ha treballat en diferents mitjans de comunicació escrits com el 'Diari Ara' i 'El Periódico' i també té experiència en el camp del cinema de la mà de la productora catalana Batabat i realitzant la cobertura informativa de festivals de cinema arreu de Catalunya. Des del principi, unida a aquesta aventura cinèfila amb ganes i il·lusió

Articles relacionats

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Articles més recents