‘El xoc’, el documental sobre l’1 d’octubre que emetrà TV3

- Advertisement -

És evident que la televisió pública catalana no s’anava a quedar de braços creuats davant una de les efemèrides més sonades de l’any. Aviat farà un any del referèndum de l’1 d’octubre i El xoc és la proposta documental sobre el fets de la tardor passada. Parlem d’una pel·lícula documental que permetrà conèixer de primera mà els esdeveniments històrics viscuts del 6 de setembre al 27 d’octubre del 2017 a Catalunya. Produït per Gent i Terra SL ha estat adquirit per la televisió pública catalana per a ser emès coincidint amb l’aniversari del referèndum. Segons explica TV3 en un comunicat és “un retrat vertiginós dels moviments dels seus protagonistes”. El documental mostra què va passar al Parlament i al carrer, fent un seguiment de les autoritats que van decidir convocar un referèndum d’autodeterminació i proclamar la república catalana enfrontant-se al poder espanyol. 

El director de la pel·lícula, Enric Vilageliu, explica en declaracions a El cinèfil que l’objectiu del documental és “aproximar-se al que va passar des d’un punt de vista privilegiat, ja que s’està al costat dels personatges, sentint converses inèdites. Es pot apreciar la seva cara més humana i així comprendre millor el perquè de les seves actuacions i com s’ha arribat al moment actual”.

- Advertisement -

- Advertisement -

Sense una veu en off que en condueixi la narració de la peça, amb els polítics i la ciutadania com a protagonistes, el film presenta de manera trepidant els fets succeïts a partir de les sessions parlamentàries del 6 i 7 setembre, en les quals es van aprovar la llei del referèndum i la llei de transitorietat jurídica i fundacional de la república. També recull les diferents mobilitzacions de signe divers al carrer que van tenir lloc abans i després del referèndum, així com les que hi va haver fins a la proclamació de la república. El documental està dirigit per Enric Vilageliu i produït per Gent i Terra SL. Abans de passar pel Sense ficció en un especial de l’1 d’octubre, s’estrenarà als cinemes Texas el 25 de setembre. Més enllà  està previst passar-lo a cineclubs de tot Catalunya i fer el recorregut de festivals de cinema internacionals.

- Advertisement -
Redaccióhttps://elcinefil.cat/
'El Cinèfil' és un mitjà de comunicació dedicat a analitzar, explicar i difondre l’univers del cinema en tota la seva amplitud. Parlem de pel·lícules, sèries i festivals i també organitzem tot tipus d'esdeveniments relacionats amb el cinema. Ens agrada dir que som una revista en xarxa i en català. En xarxa perquè, a banda del web, també aprofitem les xarxes socials per a difondre i comunicar novetats i reflexions sobre el setè art. I tot plegat ho fem en català perquè és la nostra llengua. Gaudeix i que el cinema t'acompanyi... SEMPRE!

Articles relacionats

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Articles més recents