El Tsunami des de dins al ’30 minuts’

- Advertisement -

Sens dubte és la paraula de moda del darrer mes. Tsunami és ja sinònim de lluita per la independència i de mobilització al carrer. Des que el dia 14 d’octubre va sortir la sentència del procés Tsunami Democràtic ha estat marcant l’agenda política i social al nostre país i això bé mereix un bon treball periodístic de camp. Per això aquest diumenge, 17 de novembre, a les 21.55, el 30 minuts emet el reportatge especial d’urgència Dies de Tsunami, on es responen moltes preguntes sobre la naturalesa de la plataforma Tsunami Democràtic.

- Advertisement -

Quina és la naturalesa d’aquesta plataforma anònima i oculta? Quan es va crear? Amb quins objectius? Quant de temps mantindran les accions de protesta? Com s’organitza? Quins són els límits i els riscos que estan disposats a assumir? Qui hi ha darrere? Les preguntes són moltes però de moment no tenim gaire respostes… Dies de Tsunami respon aquestes preguntes i s’endinsa en les accions de protesta d’aquesta setmana, per intentar entendre la naturalesa de la plataforma.

- Advertisement -

Amb tot Tsunami Democràtic és capaç d’ aturar un aeroport de la importància d’El Prat o bloquejar la frontera entre els estats francès i espanyol durant 30 hores a la Jonquer. El reportatge s’ha fet amb dos equips del 30 minuts que segueixen en els punts clau, des del primer moment, l’acció de protesta i el desallotjament per part dels gendarmes i els Mossos.

L’endemà, el punt fronterer de Behobia, al País Basc, es col·lapsa per una nova acció de Tsunami Democràtic. El bloqueig de l’aeroport el dia de la sentència va provocar la cancel·lació de més de 150 vols. L’Audiència Nacional va obrir una investigació per organització criminal, indicis de terrorisme i va ordenar a la Guàrdia Civil el tancament de la web i els perfils a les xarxes. Aquest reportatge d’evident actualitat i fet en temps rècord s’endinsa en la part més clandestina de l’actualitat del moviment independentista.

- Advertisement -
Redaccióhttps://elcinefil.cat/
'El Cinèfil' és un mitjà de comunicació dedicat a analitzar, explicar i difondre l’univers del cinema en tota la seva amplitud. Parlem de pel·lícules, sèries i festivals i també organitzem tot tipus d'esdeveniments relacionats amb el cinema. Ens agrada dir que som una revista en xarxa i en català. En xarxa perquè, a banda del web, també aprofitem les xarxes socials per a difondre i comunicar novetats i reflexions sobre el setè art. I tot plegat ho fem en català perquè és la nostra llengua. Gaudeix i que el cinema t'acompanyi... SEMPRE!

Articles relacionats

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Articles més recents