El ‘Rigor mortis’ dels vampirs

- Advertisement -

Juno Mak, director d’aquesta pel·lícula a la que avui vull retre un petit homenatge és sense cap mena de dubte un director arriscat i amb talent, però sembla que molta gent no hi veu això en ell i és una llàstima. Rigor Mortis és el seu debut a la direcció i una proposta molt valenta que pretén retre homenatge a les pel·lícules clàssiques de terror, i en especial, a les pel·lícules de vampirs asiàtics, els quals són gairebé uns totals desconeguts al nostre continent. Una mescla de terror i comèdia que pot no agradar al gran públic.

Amb un ritme lent però ferm, Rigor Mortis és una proposta molt original que pot sorprendre a molts per la seva ambientació tètrica i ruïnosa però de gran rerefons artístic. Tota l’acció passarà dins d’un bloc d’edificis on cadascun dels habitants tindrà una història per explicar-nos i on tots tenen un o altre secret que el nostre protagonista haurà de descobrir per poder sobreviure a molts dels perills que anirà trobant, ja que ni tan sols la mort serà una cosa fàcil d’aconseguir, i entendreu això en veure la pel·lícula.

- Advertisement -

Amb una fotografia i uns efectes especials dignes d’una qualitat desbordant, cada fotograma serà  hipnotitzant. He de deixar clar que per a alguns tot això serà avorrit, però també és veritat que amb un altre ritme (el qual alguns cataloguen de desnivellat i irregular). La fotografia d’aquesta pel·lícula no tindria el mateix sentit. Amb uns tons grisos com si tot fos cobert de cendra, la història ens submergirà no només en els vampirs clàssics de l’orient sinó també en diferents tipus de monstres del gènere, com esperits o dimonis, a part d’ensenyar-nos rituals que ens deixaran esglaiats. Un dels punts positius del conjunt del llargmetratge és que quan ha d’utilitzar la sang ho fa sense cap mena de por, amb unes escenes explícites que no pretenen amagar res de res i que faran que els amants del gènere gaudeixin com nens petits.

- Advertisement -

Es nota també que en la producció de la pel·lícula Juno Mak no està sol, sinó que també compta amb l’ajuda de Takashi Shimizu, referent del cinema de terror japonès per la seva saga de culte Ju-On i que ha creat escola dins del gènere, sent un dels principals precursors de gairebé qualsevol pel·lícula asiàtica de terror que es dugui a terme.

Hem de comentar un punt curiós, i és que es nota que el nostre director és cantant a més de director de cinema, ja que en molts moments de la pel·lícula algunes posades en escena poden recordar al seu treball com a cantant i a una deformació videoclipera que és bastant patent. Tot i així aconsegueix un to inquietant i sinistre que aconseguirà atrapar-nos en les seves urpes i fer-nos interessar molt per un desenllaç que sense cap mena de dubte està molt ben portat i no deixarà indiferent a ningú. Aquesta és la típica pel·lícula que o idolatrareu o odiareu a mort, però per saber-ho haureu d’arriscar-vos.

El cinema de Hong Kong vol començar a competir amb les dues altres grans bèsties de la indústria asiàtica, com són Corea del Sud i Japó, i de moment, porten un molt bon camí, no només amb produccions com aquesta sinó amb d’altres d’anys anteriors com la mítica The eye, la sanguinolenta Dreamhome, la original Re-cycle o la més que boja The midnight after.

Mai és tard per portar-vos una revisió de pel·lícules que no us heu de perdre com la que avui ens ocupa, així que atents a Hong Kong si creieu que el terror no era el fort d’aquest país, perquè estàveu molt equivocats. No us perdeu Rigor Mortis!

- Advertisement -
Jay Ferhttp://asian-madness.blogspot.com.es/
'Asian Madness' és el nom d’un blog cinèfil que dedica els seus articles a endinsar-se i desgranar tot tipus de cinema asiàtic. Creat per Juanma Fernàndez, de 27 anys i cinèfil des de que té memòria, ha dedicat mitja vida a submergir-se i estudiar tot el que té relació amb el setè art tant de manera autodidacta com a través d’un curs a l’ESCAC. Actualment es dedica al sector de la logística fet que no li fa perdre la passió pel que més estima, el cinema.

Articles relacionats

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Articles més recents