El procés vist des del Quebec en un documental

- Advertisement -

Recordeu allò de la revolta dels somriures? Doncs aquest és el nom que ha fet servir el director quebequès Alexandre Chartrand pel seu documental sobre el procés independentista a Catalunya. Avec un sourire, la révolution! és el segon treball que aquest cineasta fa sobre Catalunya després de Le peuple interdit, un documental sobre el 9-N que va rodar el 2015. En aquesta ocasió la seva càmera captura la brutalitat policial, recull el testimoni d’activistes de base i protagonistes anònims, i en paral·lel entrevista líders polítics, com Carles Puigdemont, Mireia Boya, Sergi López, Jordi Cuixart, Quim Arrufat o Lluís Llach. El documental, inspirat pel títol d’una de les seves cançons, mostra com la creixent repressió es va combatre amb un somriure imbatible a Catalunya.

- Advertisement -

La premiere d’aquest documental se celebrarà al Festival Docs Barcelona el diumenge 19 de maig a les 18h amb la visita del seu realitzador. Chartrand va viure de prop els esdeveniments i es mostra sorprès amb la reacció popular d’aquells dies crucials, que compara amb la ‘Révolution tranquille’ del Quebec: “El moviment català de la ‘Revolució dels somriures’ es va enlairar al juliol de 2010, amb la principal característica del bon humor dels catalans reunits al cor de les marees humanes, que podien arribar a més d’un milió de manifestants. I això, sempre amb un somriure!

- Advertisement -

És a aquest increïble moviment pacífic i democràtic de mobilització ciutadana que he volgut retre homenatge al títol del meu documental. Crec que les nostres imatges capturades revelen la resolució d’aquesta gent que està perseguint les seves aspiracions d’autodeterminació de manera pacífica i democràtica”. La peça serà la primera gran producció sobre els fets de l’1 d’octubre després de l’aproximació de Netflix amb Dos Cataluñas, de la qual també va presentar l’any passat un avançament en exclusiva al Docs Barcelona. En qualsevol cas serà el primer cop que s’aborda el tema des de fora les fronteres espanyoles.

- Advertisement -
Redaccióhttps://elcinefil.cat/
'El Cinèfil' és un mitjà de comunicació dedicat a analitzar, explicar i difondre l’univers del cinema en tota la seva amplitud. Parlem de pel·lícules, sèries i festivals i també organitzem tot tipus d'esdeveniments relacionats amb el cinema. Ens agrada dir que som una revista en xarxa i en català. En xarxa perquè, a banda del web, també aprofitem les xarxes socials per a difondre i comunicar novetats i reflexions sobre el setè art. I tot plegat ho fem en català perquè és la nostra llengua. Gaudeix i que el cinema t'acompanyi... SEMPRE!

Articles relacionats

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Articles més recents