El festival Mecal torna a l’Institut Francès

- Advertisement -

El Festival de Curtmetratge, Mecal, comença aquest 24 de març. Amb el seu eslògan d’enguany, “Vull col·locar-me amb el Mecal”, la mostra, meitat al MACBA, meitat a l’Insitiut Francès, ens promet una dosi de surrealisme. El festival, d’ànima jove, cerca la seva identitat entre l’atreviment i la creativitat pura. Per a mostra l’insolent espot, realitzat com cada any per l’agència de publicitat Snoop i la productora Petra Gamon. Un jove director explica les temeritats que ha suposat rodar la pel·lícula Raspado de P*lla, una delícia on Sharknado troba Van Damme.

- Advertisement -

El Mecal empodera els joves talents amb tota mena d’activitats especialitzades, per això recomanem les classes magistrals d’alguns professionals que de passada han acabat als Goya i als Òscars, i parlem de Pablo Menéndez distribuïdor de Timecode i Suc de Síndria, Leo Sánchez, productor de El Limpiaparabrisas i Álvaro Robles codirector de Paraguas.

- Advertisement -

Paraguas
Paraguas

Més enllà del seu vessant d’indústria, el Mecal és obert a tothom i es dividirà en setmanes temàtiques:

  • La Setmana de l’Animació (Institut Francès, del 24 al 27 de març)
  • La Setmana de la Ficció (Institut Francès, del 31 de març al 3 d’abril)
  • La Setmana Documental (al MACBA i el Pati Manning del 7 a l’11 d’abril)

D’aquí que s’esbranquen seccions oficials, seccions paral·leles… Les seccions obliqües premien el fet experimental, les peces úniques que capgiren els límits formals i tècnics del cinema i que per la seva natura tangencial, trobareu com a curtmetratges. Només una mostra de les seves propostes inaugurals dels tres gèneres: el documental íntim Son of Sodom trasposa la figura de la bella mort als cercles de consum d’heroïna entre joves gais de Medellín; Dans la Nature repassa humorísticament i pedagògicament les relacions LGTB del món animal amb animacions; i l’esquetx ASMR for White Liberals, se’n fot d’aquell ‘copet a l’espatlla’ que els progres mereixen pel fet de no ser racistes.

La colcha y la madre
La colcha y la madre

El terreny del curtmetratge és d’ingesta fàcil, però ho encén tot al seu pas, ens inquieta, ens meravella i ens fa esclafir. És el pla perfecte per una tarda d’oci amb amics que tindreu a la vostra disposició fins a l’11 d’abril. Podeu comprar els abonaments i entrades individuals o informar-vos sobre les masterclasses a la seva pàgina web. Els jubilats  i els estudiants de cinema accedeixen gratuïtament a les projeccions.

- Advertisement -
Zep Armentano
En Zep Armentano és jugador de quidditch retirat i mil·lenial acomplexat. S’alimenta de cinema i anime, passa llargues hores a Twitter. Llicenciat en Comunicació Audiovisual, Armentano és operador de càmera, periodista i editor de vídeo. Col·labora amb diverses publicacions, entre les quals 'El Cinèfil'.

Articles relacionats

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Articles més recents