El dia que Arnold Schwarzenegger va decidir actuar

- Advertisement -

Vés per on Arnold Schwarzenegger té cops amagats… I mira que ha donat mastegots al llarg de la seva carrera. Quan està a punt de fer 70 anys i després del seu pas per la política ara s’ha decidit a demostrat que sense pistoles ni ensenyar múscul pot ser un bon actor (si vol). Que consti que com vaig dir en aquest article tinc el màxim respecte pels herois de la vella escola. Però que no us enganyi el títol Aftermath (traduïda com Una historia de venjança) no és un dels films on Schwarzenegger reparteix estopa per calmar la seva set de revenja. Aquesta és una pel·lícula amb un alt contingut de drama social i psicològic on no veureu acció però sí dos homes abatuts que fan que aquest sigui un film gaudible i recomanable.

Aftermath Schwarzenegger

- Advertisement -

Anem a pams. En un tràgic accident aeri on dos avions xoquen en ple vol l’oncle Arnie perd la dona i la filla. La culpa de tot plegat és d’un controlador aeri (Scoot McNairy) que veurà com la seva vida se’n va a la merda (juntament amb la de l’immigrant rus que interpreta Schwarzenegger). I és clar que la pel·lícula és més que això però si Aftermath val la pena és bàsicament per veure Terminator actuar de veritat i descobrir el talent de Scoot McNairy que està esplèndid en el seu paper de persona trencada.

- Advertisement -

Tots dos resulten creïbles i solvents i sobre aquests dos pilars s’aguanta un llargmetratge que no per això deixa de ser un xic intranscendent. No ens descobreix la sopa de l’all però no cal que inventi res. El tràngol i els dubtes morals i psicològics de tot plegat és el que l’espectador ha de retenir. El títol original (que podem traduït com “seqüeles”) defineix millor l’esperit del film. Més que una història de venjança és una història de perdó. Una història d’acceptació. Una història de dolor mostrada amb contundència i sense amagar-se.

Aquest és un film que decebrà als que busquin una venjança a l’estil Charles Bronson i agradarà els que estiguin disposats a deixar-se sorprendre per un Arnold Schwarzenegger diferent i els que gaudeixin de pel·lícules que et deixen reflexionant una estoneta.

Veredicte

El millor: sí sí, ho heu llegit bé! L’actuació i credibilitat d’Arnold Schwarzenegger i del co-protagonista Scoot McNairy.

El pitjor: La traducció del títol original farà pensar a més d’un que va al cine a veure hòsties quan en realitat va a veure un drama social i psicològic.

Nota: 7

https://youtu.be/u-6N5eWrRac

- Advertisement -
JR Armadàs
Nascut als anys 80 (amb tot el que això comporta) Joan Ramon Armadàs és Llicenciat en Dret i Periodisme per la UPF. Ha treballat en premsa local a Sant Cugat i en premsa internacional com a corresponsal al Regne Unit i la Xina. Com a escriptor ha publicat tres novel·les, diversos relats curts i ha estat editor d'Edicions Xandri durant 6 anys. En l'àmbit cinematogràfic ha escrit i dirigit una pel·lícula i sis curtmetratges i és el co-director del Sant Cugat Fantàstic i La setmana del Cinema en Català. També ha fet de cap de premsa d'unes quantes pel·lícules catalanes. Des del 2016 és el capità d'aquest vaixell periodístic i cultural anomenat 'El Cinèfil'.

Articles relacionats

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Articles més recents