‘El cinèfil’ organitza la 1a Mostra de Cinema Català a Madrid

- Advertisement -

Sembla que portem tota la vida a la xarxa però no. L’1 d’abril del 2016 El cinèfil va obrir la paradeta i, si no ens hem equivocat amb el números, això vol dir que ja portem més d’un any compartint amb els nostres milers de lectors informació sobre cinema i sèries a la xarxa. Aquesta celebració podria quedar-se aquí… Una notícia, quatre felicitacions als nostres comptes de Facebook, Twitter o Instagram i poca cosa més… Però no. Som gent inquieta i tenim ganes de fer alguna cosa més que quatre “m’agrada” a les xarxes socials. Després d’haver celebrat una mostra de curtmetratges sobre crisi a Sant Feliu de Llobregat i haver muntat la 1a Festa del Cinema Català a Barcelona ara agafem la maleta i anem a Madrid!

Cine català i en català a Madrid

1a Mostra Cine Català de MadridSovint sentim a dir que el cinema català és universal i s’hauria de veure més enllà de Catalunya. Doncs dit i fet. Aquest maig organitzem a la 1a Mostra de Cinema Català a Madrid. I en aquesta aventura no estem sols. Comptem amb la col·laboració del FIC-CAT (Festival Internacional de Cinema en Català), la comunitat catalana resident a la capital d’Espanya representada pel Cercle Català de Madrid i l’associació Catalans al MónEl dia de la Mostra serà el dimecres 24 de maig a les 19h i el lloc serà l’auditori del Cercle Català situat a la cèntrica plaça d’Espanya de Madrid. La programació comptarà amb dos dels curts presents a la 9a edició del FIC-CAT i un dels que competeixen a la 10a edició. I com a plat fort es presentarà en exclusiva la pel·lícula Pàtria. La llegenda d’Otger Cataló i els 9 barons de la fama dirigida per Joan Frank Charansonnet i que no arribarà a les nostres sales fins el 9 de juny.

- Advertisement -

En paraules del propi director  “Pàtria és un film que vol parlar dels orígens de Catalunya amb l’objectiu de donar a conèixer tant aquí com a l’estranger les arrels del poble català”. La pel·lícula, amb voluntat de cinema èpic i popular, inicia el seu viatge amb la veritable història dels primers referents escrits sobre la llegenda d’Otger Cataló, que apareixen a l’obra Histories e conquestes dels Reys de Aragó e Comtes de Barcelona, escrita el 1438 al Monestir de Sant Llorenç (Berguedà) per un jove cavaller i mossèn anomenat Pere Tomic.

- Advertisement -

Els curts seleccionats són ben diversos en temàtica. L’encenedor quàntic de Pau Escribano aportarà les pinzellades necessàries de ciència ficció. Gentlemen de Joaquim Bundó i Esteve Rovira ens portarà a la Barcelona victoriana amb una trama d’herències i avarícia.  Per posar fi al preàmbul abans de la pel·lícula es projectarà el guanyador del FIC-CAT 2016, Mater Salvatoris de Marc Barceló, una història d’amor materno-filial rodada en blanc i negre amb una gran sensibilitat. Tots els continguts de la mostra seran en llengua catalana amb subtitulats en castellà. 

1a Mostra cine catala Madrid

 

- Advertisement -
JR Armadàs
Nascut als anys 80 (amb tot el que això comporta) Joan Ramon Armadàs és Llicenciat en Dret i Periodisme per la UPF. Ha treballat en premsa local a Sant Cugat i en premsa internacional com a corresponsal al Regne Unit i la Xina. Com a escriptor ha publicat tres novel·les, diversos relats curts i ha estat editor d'Edicions Xandri durant 6 anys. En l'àmbit cinematogràfic ha escrit i dirigit una pel·lícula i sis curtmetratges i és el co-director del Sant Cugat Fantàstic i La setmana del Cinema en Català. També ha fet de cap de premsa d'unes quantes pel·lícules catalanes. Des del 2016 és el capità d'aquest vaixell periodístic i cultural anomenat 'El Cinèfil'.

Articles relacionats

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Articles més recents