‘Dúnia i l’eco del tambor’: diversitat i tolerància animada

- Advertisement -

Dúnia i l’eco del tambor és l’aposta de l’animació en català per la Setmana Santa. En aquest film la Dúnia i els seus avis s’instal·len al Canadà. Aquest és un país nou per a ells. Tot i ser fred, es converteix en la seva càlida casa d’acollida després d’haver marxat de Síria. Allà hi trobaran moltes coses diferents: la llengua, menjars desconeguts i estacions que no havien viscut abans.

- Advertisement -

Malgrat aquesta diversitat, la protagonista i els seus avis descobreixen la bellesa de la multiculturalitat, mentre fan noves amistats. A través de la seva relació amb la Rosalie i en Miguizou, es veu arrossegada al món de la música, descobrint-hi un poder transformador que il·lumina la seva nova vida.

- Advertisement -

Dunia (1)

La música i l’amistat centren Dúnia i l’eco del tambor

El film arriba a les nostres pantalles el dia 22 de març coincidint amb l’inici de les vacances de Setmana Santa. La cinta és la segona part de Dúnia i altres contes del món, distribuït també per l’empresa catalana Rita & Luca Films. El díptic sobre la Dúnia és una aposta protagonitzada per nens i nenes lluitadores, imaginatives i esperançadores. Tot plegat representa la unió de cultures i la necessitat d’acollir i respectar el proïsme. Dounia: Le grand pays blanc, és el seu títol original. Dirigida per la siriana Marya Zarif i el francès André Kadi, la pel·lícula és una coproducció entre França i el Canadà.

- Advertisement -
Ylenia Cañadashttps://www.elcinefil.cat
Biòloga Molecular de professió i cinèfila per naturalesa. Els anys com a voluntària en el festival de Sitges han forjat la seva unió amb el cinema oferint-li l'oportunitat de col·laborar com a crítica i redactora per a diversos mitjans de comunicació nacionals, així com a realitzar la cobertura de festivals de cinema o esdeveniments culturals. Ha exercit com Jurat de la Crítica, Méliès d'Or i Jurat Jove en el Festival de Sitges, de la crítica al BCN Film Festival,, l'Americana, TerrorMolins, Sant Cugat Fantàstic, TaShort Fest, l'Alternativa o Sabadell Film Festival, entre altres. Ha estat cap de premsa i programadora del Festival de Cinema Fantàstic de Sant Boi (Fantboi) i actualment és codirectora i programadora de la Mostra de Cinema Nòrdic de Barcelona (Nòrdica). A més, és membre de la Associació Catalana de la Crítica i l'Escriptura Cinematogràfica (ACCEC) i treballa en un cinema de Barcelona.

Articles relacionats

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Articles més recents