‘Dr. Stone: Stone Wars’: guerra i ciència a l’edat de pedra

- Advertisement -

Després de gairebé dos anys esperant una segona temporada de l’aclamada sèrie d’anime científica, Dr. Stone, TMS Entertainment ens retorna una altra vegada a l’edat de pedra amb Dr. Stone: Stone Wars, la continuació de l’adaptació del manga de Riichiro Inagaki i Boichi.

La història en qüestió segueix les aventures d’en Senku, un geni científic adolescent, i companyia en una nova edat de pedra. Després que tota la humanitat es petrifiqui de sobte per causes desconegudes i passin milers d’anys, Senku aconsegueix despetrificar-se i comença a reunir gent amb la intenció de fer sobreviure la humanitat i retornar-la on eren abans de l’esdeveniment. És a dir, en Senku vol passar del nou paleolític a l’edat contemporània a tota velocitat, mitjançant els seus coneixements científics, enginy i l’ajuda dels seus companys. Desgraciadament, no tot seran flors i violes, ja que en una situació crítica en Senku despetrificarà l’home que es convertirà en el seu rival, Tsukasa Shishiou, un jove extremadament atlètic i violent que vol eradicar la ciència de la nova edat de pedra, amb la intenció de viure en un món on la llei del més fort perduri per sempre. Així doncs, l’inici de la segona temporada marca el tret de sortida pel que serà la primera guerra de la nova edat de pedra. En Senku es disposa a aconseguir la victòria amb una sola condició extremadament restrictiva, no vol vessar ni una sola gota de sang.

- Advertisement -

- Advertisement -

La segona temporada manté l’animació impol·luta i el disseny de personatges únic i esbojarrat de la primera temporada, trets que la fan destacar per sobre de la resta de shonens del cabàs. És cert que de vegades hi ha algun personatge que no acaba de traduir-se del tot bé del manga a la pantalla, no obstant això, els animadors de TMS fan un treball excepcional a l’hora d’adaptar les impecables vinyetes de Boichi, juntament amb l’equip d‘actors de doblatge que els dona veu i personalitat als nostres protagonistes.

Pel que fa a l’apartat científic al manga, els processos duts a terme s’exposen molt detalladament amb grans esquemes que arriben a ocupar pàgines senceres. En canvi, a l’anime incorporen en Mecha-Senku, una versió robótica del personatge principal que explica a l’espectador els passos, objectius i beneficis de les invencions d’en Senku i companyia. Tot i que moltes vegades s’expliquen superficialment, les bases científiques son lògiques i tenen sentit, és a dir que les explicacions d’en Mecha-Senku són aplicables al món en què vivim, no hi ha cap mena de trampa o truc al darrera (excepte el cervell prodigiós d’en Senku, evidentment).

En definitiva, Dr.Stone: Stone Wars manté el llistó de la primera temporada ben alt i segueix sent un shonen la mar de rodó, tant per la seva animació espectacular, com pel relat esbojarrat i els seus personatges que ens fan vibrar de l’emoció a cada capítol.

Veredicte

Agradarà: A la majoria de fans del shonen tradicional, l’isekai o aquells que simplement són uns apassionats del món científic.

No agradarà: A tots aquells que busquen un shonen centrat pràcticament només en l’acció i/o als qui els avorreix profundament la ciència.

Enganxòmetre: 8

Nota: 9

- Advertisement -
Jan Español
Nascut el 1996 a Barcelona, Jan Español és graduat en cinema i audiovisuals per l'ESCAC. Guionista per naturalesa i ascendència familiar, sempre ha viscut fascinat i envoltat pel món audiovisual. Àvid consumidor de cinema, sèries i videojocs, és, a més, un fan incondicional de la cultura japonesa, el manga i l'anime. Escriptor de dos curts i una obra de teatre, actualment treballa en l'adaptació d'un manga a sèrie.

Articles relacionats

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Articles més recents