Les 7 directores més taquilleres de la història

- Advertisement -

Les directores més taquilleres de la història escalen posicions. Malgrat això encara hi ha moltíssim camí per córrer. Del top 100 de cineastes que més diners han recaptat a la història del cinema només 3 són dones. I s’ha avançat… L’any 2017 no hi havia cap dona al Top 50.

A més, mirant aquesta llista veurem que més que acumulació de projectes d’èxit, hi ha grans fenòmens puntuals que han portat aquestes realitzadores a dalt de tot. I una altra dada força alarmant: a diferència dels homes, cap d’elles ha dirigit més de 10 pel·lícules. I encara hi ha més dades preocupants… No n’hi ha cap que hagi estat nominada a l’Oscar a la Millor direcció. En altres paraules: el sostre de vidre no està ni escardat i el patriarcat al cinema de Hollywood (i molts altres llocs del món) continua ben instal·lat.

Jennifer Lee: la princesa gelada

- Advertisement -

jennifer-lee_wide

- Advertisement -

Amb només dues pel·lícules aquesta cineasta és la número 1. I és que les dues pel·lícules que ha dirigit són Frozen (2013) i la seva seqüela, Frozen 2 (2019). No només han estat dos èxits totals sinó que estan al Top 5 de pel·lícules d’animació més taquilleres de la història. I seguirà creixent perquè ja prepara Frozen 3… Per cert, també és productora!

Total de diners recaptats: 2.700 milions de dòlars

Greta Gerwig: l’artífex de Barbie

greta-gerwig-barbie

El cas de Greta Gerwig és ben recent. Amb el seu film Barbie ha fet diners suficients per posar-se directament a la segona posició gràcies a una recaptació de més de 1.434 milions de dòlars. Amb els seus dos altres films, Lady Bird (80 M) i la seva versió de Donetes (218 M) suma uns quants zeros més a una carrera que promet emocions fortes.

Total de diners recaptats: 1.733 milions de dòlars

Nancy Mayers: la reina de la comèdia

nancy-meyers

Una de les productores i directores més importants del segle XXI. Al seu currículum hi ha majoritàriament comèdies que han estat èxits de taquilla. Entre les pel·lícules més conegudes hi ha The Intern (2015) The Holiday (2006), Something’s Gotta Give (2003) i What Women Want (2000). Ha treballat amb intèrprets llegendaris com Jack Nicholson, Frances McDormand, Diane Keaton i Mel Gibson entre molts altres.

Total de diners recaptats: 1.351 milions de dòlars

Jennifer Yuh Nelson: la guerrera del drac

- Advertisement -

jennifer yuh

La carrera d’aquesta directora i artista nascuda a Corea del Sud també té l’animació com a protagonista. Va passar la seva infància a Lakewood veient pel·lícules d’arts marcials, jugant amb cotxes i dibuixant i va començar a treballar a DreamWorks Animation el 1998. Després de fer feines guionista gràfica a films com Spirit, Madagascar o Kung Fu Panda, va debutar com a directora a la seqüela d’aquesta última. Els èxits de Kung Fu Panda 2 i Kung Fu Panda 3 l’han col·locat en aquesta llista de directores més taquilleres a base de mastegots.

Total de diners recaptats: 1.222 milions de dòlars

Anna Boden i el poder de Marvel

Anna boden

Anna Boden juntament amb Ryan Fleck, van dirigir Captain Marvel (2019), que va recaptar més de 1.000 milions de dòlars a escala mundial. Va ser la segona pel·lícula més taquillera dels Estats Units de 2019, només per darrere d’Avengers: Endgame. Amb això i el poc més que van recaptar les seves altres pel·lícules (Half Nelson, It’s Kind of a Funny Story) en té prou per colar-se en aquesta llista.

Total de diners recaptats: 1.129 milions de dòlars

Patty Jenkins, la dona meravella

patty-jenkins directores taquilleres

Si la Capitana Marvel va posar Anna Boden al rànquing. En aquest cas és una altra superheroina de la competència de DC la que ha entronat Patty Jenkins. Aquesta realitzadora va debutar el 2003 amb el drama Monster (Oscar inclòs per Charlize Theron). Després, ja el 2017 i el 2020 arribarien les dues entregues de Wonder Woman i el seu ascens a la llista de les directores més taquilleres del cinema.

Total de diners recaptats: 1.048 milions de dòlars

Betty Thomas: de cançons tristes a comèdies alegres

betty-thomas directores taquilleres

El cas d’aquesta actriu reconvertida a directora i productora és força interessant. La que va ser una de les protagonistes de la mítica sèrie dels 80 Hill Street Blues (Premi Emmy inclòs) va canviar de rumb. Ja als 90 es va passar a dirigir capítols de ficcions televisives i més tard va fer el salt al cinema. Entre els seus èxits de taquilla més sonats hi ha films de cinema familiar com Dr. Dolittle (1998) o Alvin y las ardillas 2 (2009). També ha dirigit les comèdies Private parts (1997), Todas contra él (2006) i la més recent The first wives club (2016). Malgrat que al cinema no li ha anat gens malament amb un total de 7 pel·lícules, on ha fet més fortuna ha estat a la TV.

Total de diners recaptats: 1.016 milions de dòlars

Repàs als homes més taquillers del cinema

Els 7 directors més taquillers de la història

- Advertisement -
JR Armadàs
Nascut als anys 80 (amb tot el que això comporta) Joan Ramon Armadàs és Llicenciat en Dret i Periodisme per la UPF. Ha treballat en premsa local a Sant Cugat i en premsa internacional com a corresponsal al Regne Unit i la Xina. Com a escriptor ha publicat tres novel·les, diversos relats curts i ha estat editor d'Edicions Xandri durant 6 anys. En l'àmbit cinematogràfic ha escrit i dirigit una pel·lícula i sis curtmetratges i és el co-director del Sant Cugat Fantàstic i La setmana del Cinema en Català. També ha fet de cap de premsa d'unes quantes pel·lícules catalanes. Des del 2016 és el capità d'aquest vaixell periodístic i cultural anomenat 'El Cinèfil'.

Articles relacionats

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Articles més recents