Els 7 directors més taquillers de la història

- Advertisement -

El cinema és una forma d’art i entreteniment que ha estat present des de finals del segle XIX. Des de llavors, s’han fet molts grans directors de cinema que han fet pel·lícules que han emocionat, entretingut i inspirat a milions de persones a tot el món. En aquest article, ens centrarem en els sis directors de cinema més taquillers de la història. I no patiu que ja tenim previst fer el mateix article però amb les directores més taquilleres de la història.

Steven Spielberg

- Advertisement -

És sense cap mena de dubte un dels directors de cinema més coneguts i influents de tots els temps. Ha estat responsable de moltes pel·lícules d’èxit com Jaws, E.T. i Jurassic Park, entre d’altres. Amb un total de 36 pel·lícules han recaptat més de 10.000 milions de dòlars a escala mundial, la qual cosa el converteix en el director de cinema més taquiller de la història. L’únic que ha superat la barrera dels 10.000 milions.

Desmuntant Steven Spielberg (part 1)

- Advertisement -

Desmuntant Steven Spielberg (part 2)

Desmuntant Steven Spielberg (part 3)

James Cameron

James

James Cameron és un altre director de cinema que ha creat algunes de les pel·lícules més taquilleres de la història. Els seus èxits més destacats inclouen les dues pel·lícules d’Avatar i Titanic que ocupen els llocs 1, 3 i 4 al top 5 de films més taquillers de la història.  Cameron obté una mitjana espectacular, ja que amb només 14 pel·lícules ha recaptat més de 8.700 milions de dòlars mundialment.

James Cameron, el rei del cinema

Els germans Russo

Anthony Russo i Joseph Russo són dos germans directors, productors, guionistes i ocasionals actors de Cleveland, Estats Units. Han dirigit la major part del seu treball de forma conjunta. Van guanyar un premi Emmy pel seu treball a la sèrie de comèdia Arrested Development i un MTV Movie Award per millor pel·lícula amb Avengers: Endgame. Són principalment coneguts pel seu treball a la sèrie Community, així com les pel·lícules de l’univers cinematogràfic de Marvel Captain America: The Winter Soldier, Captain America: Civil War, Avengers: Infinity War.

Peter Jackson

- Advertisement -

Peter Jackson és conegut sobretot per la seva adaptació cinematogràfica de la saga d’El Senyor dels Anells. Aquesta trilogia va ser un gran èxit de taquilla, recaptant més de 2.900 milions de dòlars arreu del món. També va dirigir la trilogia d’El hobbit, que va ser un èxit moderat de taquilla (però no tant de crítica i públic). Amb 15 films ha aconseguit més de 6.500 milions de dòlars.

Michael Bay

Michael Bay és un director de cinema que és conegut sobretot per les seves pel·lícules d’acció i ciència-ficció. Algunes de les seves pel·lícules més taquilleres inclouen Transformers i Pearl Harbor, que han recaptat més de 6.400 milions de dòlars globalment.

David Yates

Si posem aquest director a llista és bàsicament per una saga: Harry Potter. De les 10 pel·lícules que ha dirigit aquest britànic 7 estan vinculades al nen mag incloent les dues parts de Harry Potter i les relíquies de la mort i la trilogia sencera de Bèsties fantàstiques. Total 6.300 milions de dòlars. No està gens malament.

Christopher Nolan

Un altre anglès a la llista. Nolan és un director de cinema que és conegut per les seves pel·lícules “intel·ligents” i amb guions complexos. Algunes de les més taquilleres inclouen la trilogia de Batman, Inception i Dunkirk. Amb 14 pel·lícules al sac ha recaptat més 5.500 milions de dòlars i aviat segur que escala posicions… Oppenheimer la seva nova bomba ja ha superat la barrera dels 500 milions i és oficialment la pel·lícula sobre la II Guerra Mundial més taquillera de la història.

Nolan: “els dolents de ‘Batman’ van definir la trilogia més que el superheroi”

En resum, aquests són els directors de cinema més taquillers de la història, i han creat algunes de les pel·lícules més exitoses i influents de tots els temps.

- Advertisement -
JR Armadàs
Nascut als anys 80 (amb tot el que això comporta) Joan Ramon Armadàs és Llicenciat en Dret i Periodisme per la UPF. Ha treballat en premsa local a Sant Cugat i en premsa internacional com a corresponsal al Regne Unit i la Xina. Com a escriptor ha publicat tres novel·les, diversos relats curts i ha estat editor d'Edicions Xandri durant 6 anys. En l'àmbit cinematogràfic ha escrit i dirigit una pel·lícula i sis curtmetratges i és el co-director del Sant Cugat Fantàstic i La setmana del Cinema en Català. També ha fet de cap de premsa d'unes quantes pel·lícules catalanes. Des del 2016 és el capità d'aquest vaixell periodístic i cultural anomenat 'El Cinèfil'.

Articles relacionats

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Articles més recents