‘Delta’: un thriller rural ebrenc a 3Cat

- Advertisement -

Amb el nom de Delta és evident que aquesta sèrie té el riu Ebre com a referència. La nova ficció de 3Cat dirigida i creada per David Gonzàlez (Moèbius o Merlí Sapere Aude) és un thriller allunyat de les grans ciutats. Rodada a les terres de l’Ebre, tindrà 6 capítols de 45 minuts i mostra les problemàtiques d’aquest espai natural del Delta com l’amenaça de desaparició per la crisi climàtica. La recerca d’una activista mediambiental per part d’una periodista és el punt de partida d’aquesta història que segurament veurem a finals del 2024 o principis del 2025. És la primera sèrie de ficció que es roda al Delta de l’Ebre, en un entorn excepcional que es convertirà en un personatge més de l’obra.

El Delta de l’Ebre com a escenari del crim

La Júlia (Meritxell Calvo), que passa per moments personals difícils, marxa cap al Delta quan la Bianca, una activista mediambiental desapareix, aquest és el punt de partida de la sèrie. El càsting el completen Raquel Ferri (Meri), Pep Tosar (Ricardo) i Lluís Marquès (Miki). També hi veurem Sergi Gobert (Lluïset), Cristina Fernández (María José), Martín Atance (Jaume), Carles Roig (Nil) i Carol Rovira (Tina), entre d’altres.

- Advertisement -

DELTA

- Advertisement -

“Que la sèrie es digui Delta ja és una gran declaració d’intencions”, comenta David Gonzàlez. “No només passa allà sinó que parla del Delta i fa servir temes locals per parlar també del que és universal. Perquè el que passa en aquesta zona té reflex en molts altres llocs del món sobretot a escala mediambiental”.

Misteris entre aigües dolces

“Bàsicament, és un thriller. Però també té un punt de drama i hem intentat que hi hagués una miqueta de comèdia. El que és molt interessant, es facin produccions com aquestes al nostre territori, ja que tenim un gran ventall d’espais amb moltes i diferents possibilitats”, explica l’actriu Meritxell Calvo. El seu personatge, la Júlia és una periodista d’investigació de raça. Els casos que treballa sovint es converteixen en casos personals i s’hi dedica amb cos i ànima. Tant, que la feina ja comença a passar-li factura física.

DElta serie 3cat

El Delta és una zona de pescadors. La presència d’una dona sobre una barca, però, és encara una raresa exòtica en ple segle XXI. La Meri ha estat una de les poques dones que ho ha aconseguit, encara que hagi estat temporalment. “Espectacular”, diu Raquel Ferri, l’actriu que interpreta la Meri. “El Delta de l’Ebre és una terra que, si us plau, qui no hagi vingut, ha de venir perquè és pura natura. Tota l’estona estàs veient el sol, el cel, el mar, els animals, sobretot la quantitat espectacular d’aus. Hi ha una tranquil·litat especial. És com si el riu portes una calma que ens ha acompanyat durant el rodatge i a la desembocadura hi ha com una energia especial, quan s’ajunta el riu i el mar i penses, ‘mare, aquí passen moltes coses’”.

Delta una producció de 3Cat amb la col·laboració de Veranda i Suica i la participació d’À Punt.

- Advertisement -
JR Armadàs
Nascut als anys 80 (amb tot el que això comporta) Joan Ramon Armadàs és Llicenciat en Dret i Periodisme per la UPF. Ha treballat en premsa local a Sant Cugat i en premsa internacional com a corresponsal al Regne Unit i la Xina. Com a escriptor ha publicat tres novel·les, diversos relats curts i ha estat editor d'Edicions Xandri durant 6 anys. En l'àmbit cinematogràfic ha escrit i dirigit una pel·lícula i sis curtmetratges i és el co-director del Sant Cugat Fantàstic i La setmana del Cinema en Català. També ha fet de cap de premsa d'unes quantes pel·lícules catalanes. Des del 2016 és el capità d'aquest vaixell periodístic i cultural anomenat 'El Cinèfil'.

Articles relacionats

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Articles més recents