‘Moebius’, un thriller d’investigació policial sense policies

- Advertisement -
- Advertisement -

El pròxim dilluns, 17 de maig, a les 22.05, TV3 estrena Moebius, un thriller domèstic en què tothom coneix tothom, però ningú confia en ningú. La sèrie que consta de 10 episodis de 40 minuts, ha estat creada per Eduard Cortés, que també exerceix de director, i Piti Español, i s’ha rodat a Caldes de Montbui i altres escenaris naturals.

Moebius_Aida Oset

La protagonista de Moebius és l’actriu Aida Oset (Les de l’hoquei), qui encarna la Mamen, la nova professora de matemàtiques del Centre Escolar Domus al poble de La Farga, una dona tossuda que no pararà fins a reconstruir totalment la seqüència dels fets i les causes del misteriós accident d’un dels seus estudiants. 

Secrets confinats a profunditats inaccessibles fan que una comunitat aparentment plàcida i amable, amagui tensions i hostilitats insospitades

Cada capítol s’obrirà amb un flashback que mostrarà com era la vida del noi en diversos moments, abans de l’accident. En aquests salts temporals s’aniran descobrint com el van tractar els seus companys i com el seu passat amaga un secret inconfessable. Cada episodi, a més, girarà entorn d’un objecte o una localització clau en la investigació. Una nova pista, real o falsa, que farà avançar la investigació de la Mamen. El final de cada capítol, hi haurà un gir que trencarà les expectatives que l’espectador s’havia fet fins llavors i que n’obrirà de noves per al pròxim episodi.

Moebius_2

Tal com apunta el mateix Cortés, des d’un inici vam tenir molt clar que volíem fer una exploració per les moltíssimes capes que configuren la vida d’una comunitat. Així va néixer el poble de La Farga, on qualsevol esquerda pot provocar que fets antics i pertorbadors aflorin a la superfície i ho remoguin tot”. 

Moebius és un thriller, però també és una història de personatges, de situacions al límit que desencadenen emocions extraordinàries. Per aquesta raó, l’impecable treball dels actors ha estat una de les claus de la sèrie. Dues generacions d’intèrprets conviuen entre el talent i la saviesa dels veterans, com Andrew Tarbet (Tomorrow), Bea Segura (Cites), Lluís Marco (Dinamita), Roger Casamajor (Pa Negre), Lluís Villanueva (Plats Bruts), Victòria Pagès (Merlí), Montse Morillo (La Riera) o Joan Amargós (Èxode), i l’energia i l’espontaneïtat dels més joves, com Sonia Ninyerola, Manel Llunell, Marc Aguilar, Marc Pineda, Jordi Garreta, Valeria Sorolla, Candela May, Nerea Royo o Marc Soler. Tots han connectat amb les parts més amagades i arrelades dels seus personatges, i han fet créixer la història de manera extraordinària.

Tant el treball dels actors, com el guió, la fotografia, la sonoritat, el muntatge o la música han contribuït de manera decisiva a configurar l’atmosfera que envolta l’escenari principal de La Farga, on la seva gent conviu amb les seves virtuts i els seus defectes en un joc constant de conflictes que mai no es tanquen del tot.

Una sèrie en què res del que hi passa és obvi i es va desplegant una història que condueix l’espectador cap a llocs, personatges i conflictes del tot inesperats

L’escriptor i coguionista de la sèrie, Español, afirma que han creat un thriller que, a mesura que es va desenvolupant la investigació de la professora protagonista, es van desvelant les cobdícies, els ressentiments, les enveges i la violència soterrada que amaga el poble, una comunitat aparentment tranquil·la, agradable, suposadament normal.

Moebius és una coproducció de TV3 i Veranda TV, amb la participació del Departament de Cultura de la Generalitat. 

Moebius_3

- Advertisement -
Jordi Sardiña
Periodista, professional, des de 1999, cinèfil, passional, des de tota la vida, ja que el cinema l'ha acompanyat sempre, tant en els bons com en els mals moments. La seva trajectòria laboral no sempre ha estat lligada al Setè Art, a part dels blocs 'propassionals' que ha creat (el darrer, coachingcinema.wordpress.com), ja que s'ha guanyat la vida com a consultor de Màrqueting-Comunicació en diferents empreses de sectors diversos. Col·laborar amb 'El Cinèfil' li permet transmetre tot el que he après i segueix aprenent veient cinema (o sèries). Llarga vida a la pantalla gran (i petita)!

Articles relacionats

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Articles més recents