Animals en temps de guerra

- Advertisement -

La pel·lícula dirigida per Niki Caro (Whale Rider o North Country) és una adaptació de la novel·la de l’escriptora naturalista Diane Ackerman, que porta el mateix títol. En aquesta ocasió, el cineasta ha volgut combinar diversos aspectes als quals està acostumat com són el drama (i drama social), la naturalesa, el romanticisme i, sobretot, els fets reals que van tenir lloc a un passat no gaire llunyà que encara ressona en alguns indrets, com és el cas de la 2a Guerra Mundial.

La història se centra en Jan i Antonina Zabinski, el director del zoològic de Varsòvia i la seva dona. Aquest matrimoni van ajudar a salvar la vida de centenars de persones (i molts animals del zoo) dels nazis després de la invasió a Polònia per les tropes alemanyes al setembre del 1939.

- Advertisement -

- Advertisement -

Després del plantejament inicial es mostra una cruesa que esgarrifa durant minuts, va calant l’ànima de l’espectador fins a destruir-la. La màgia i amor pels animals es veu pertorbada per una sèrie d’esdeveniments devastadors.  Posteriorment, baixa el to fins a guardonar la vista amb escenes més edulcorades i tirant cap a clixés. Té un guió irregular que no acaba en frustració, tot i que les interpretacions i elenc estan al nivell i gaudeixen de moments amb molt potencials, l’execució es troba distant i buida.

Veredicte:

El millor: La introducció al zoològic és una obra mestra, demostrant que l’ambientació i recreació és perfecta per a l’ocasió i acabes estimant tot ésser viu que s’hi mostra.

El pitjor: Se centra més en un transfons romàntic que en la importància dels fets de la 2a Guerra Mundial.

Nota: 6

https://www.youtube.com/watch?v=aCq9umNLp6U

- Advertisement -
Ylenia Cañadashttps://www.elcinefil.cat
Biòloga Molecular de professió i cinèfila per naturalesa. Els anys com a voluntària en el festival de Sitges han forjat la seva unió amb el cinema oferint-li l'oportunitat de col·laborar com a crítica i redactora per a diversos mitjans de comunicació nacionals, així com a realitzar la cobertura de festivals de cinema o esdeveniments culturals. Ha exercit com Jurat de la Crítica, Méliès d'Or i Jurat Jove en el Festival de Sitges, de la crítica al BCN Film Festival,, l'Americana, TerrorMolins, Sant Cugat Fantàstic, TaShort Fest, l'Alternativa o Sabadell Film Festival, entre altres. Ha estat cap de premsa i programadora del Festival de Cinema Fantàstic de Sant Boi (Fantboi) i actualment és codirectora i programadora de la Mostra de Cinema Nòrdic de Barcelona (Nòrdica). A més, és membre de la Associació Catalana de la Crítica i l'Escriptura Cinematogràfica (ACCEC) i treballa en un cinema de Barcelona.

Articles relacionats

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Articles més recents