‘Constel·lació Comelade’, el músic de les estrelles

- Advertisement -

Rocker ultra minimalista o clàssic postmodern, només són dues de la infinitat d’etiquetes que li han penjat al llarg de la seva extensa i fructífera carrera a l’inclassificable músic nord-català, Pascal Comelade (Montpeller, 1955). Després del seu pas pel DocsBarcelona, podem conèixer més qui és i què hi ha darrere aquest 22 d’octibre al Canal 33 a les 22:35 a l’espai El Documental

- Advertisement -

El director mallorquí Luis Ortas Pau (Mar de Fang, 2001) és l’encarregat de posar en imatges l’imaginari de Comelade a través d’una sèrie d’entrevistes, actuacions i col·laboracions amb altres artistes com Pau Riba, Jaume Sisa o Miquel Barceló, fent que l’espectador es converteixi en un testimoni privilegiat del seu complex procés creatiu, que conforma la seva particular galàxia.

- Advertisement -

El documental no només és una aproximació a la persona i al personatge de Comelade, sinó a tota una generació d’artistes de la contracultura catalana, balear i del sud de França, que compten amb una extensa obra. Només, Comelade ha publicat més de 70 treballs, el darrer, Deviantionist Muzak (2019), entre ells diverses bandes sonores de pel·lícules com Cravan vs. Cravan (2002) d’Isaki Lacuesta, o María y yo (2010) de Félix Fernández de Castro, això sense oblidar els seus espectacles de teatre i dansa i les seves peces visuals.

Precisament, a Ortas li interessa mostrar aquesta part més visual de l’artista, que és també la menys coneguda pel gran públic, sobretot els seus dibuixos i la relació amb el còmic, gràcies al seu amic i col·laborador, Max, amb qui té una connexió especial i espacial. Aquest tipus de connexions són amb les que aprofundeix el realitzador, connexions autèntiques, perquè l’autenticitat ha marcat tota l’obra de Comelade, mostrant-se sempre íntegre i lluny de les modes i les tendències.

Constel·lació Comelade, lluny de voler ser un homenatge a la carrera d’un artista retirat, que va decidir baixar dels escenaris l’any passat, és una declaració de principis sobre el seu univers, que segueix expandint-se de forma infinita

Aquí teniu el vídeo de l’entrevista realitzada pel DocsBarcelona a Luis Ortas, el director del documental, on explica com ha sigut retratar a l’artista Pascal Comelade:

- Advertisement -
Redaccióhttps://elcinefil.cat/
'El Cinèfil' és un mitjà de comunicació dedicat a analitzar, explicar i difondre l’univers del cinema en tota la seva amplitud. Parlem de pel·lícules, sèries i festivals i també organitzem tot tipus d'esdeveniments relacionats amb el cinema. Ens agrada dir que som una revista en xarxa i en català. En xarxa perquè, a banda del web, també aprofitem les xarxes socials per a difondre i comunicar novetats i reflexions sobre el setè art. I tot plegat ho fem en català perquè és la nostra llengua. Gaudeix i que el cinema t'acompanyi... SEMPRE!

Articles relacionats

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Articles més recents