Cicle de cinema documental sobre memòria històrica

- Advertisement -

Avui s’inicia als cinemes Texas de Barcelona una mostra de cinema documental sobre memòria històrica i justícia. Durant tres dies (dimarts 16, dimecres 17 i dijous 18) aquelles persones que vulguin podran assistir al cicle Memòria una aliada per la pau, el qual tindrà l’entrada gratuïta. Les sessions s’iniciaran a les 20 h i a les 22 h.

Cicle documental TexasEls diferents documentals mostren diversos angles de la memòria històrica, personals i generals, però tots posen en rellevància la importància de conèixer i reconèixer el passat per tal de confrontar els abusos als drets humans de societats fracturades amb l’objectiu d’aconseguir la restauració de la justícia, la reconciliació i el manteniment de la pau. Els documentals que es presentaran provenen de quatre països diferents: Colòmbia, Guatemala, El Salvador i Catalunya.

- Advertisement -

A part de les projeccions, també es faran col·loquis un cop acabats els visionats amb diferents personalitats vinculades amb el tema com el senyor Carlos Enriquez Consalvi, director del museu de la paraula i la imatge d’El Salvador o dones exiliades.

- Advertisement -

A continuació trobareu la programació al complet:

Dimarts 16

Tengan puestos los ojos (Guatemala)

Prudencia Ayala (El Salvador)

Los ofendidos (El Salvador)

En finalitzar el públic serà convidat a una cervesa per gentilesa de Moritz.

Dimecres 17

Ravensbrück, el infierno de las mujeres (Catalunya)

- Advertisement -

Los niños de Rusia (Catalunya)

Dijous 18

No hubo tiempo para la tristesa (Colòmbia)

Retratos de família (Colòmbia)

El arte está lleno de memòria (Colòmbia)

Proyecto danza por la paz (Colòmbia)

Memorias de un conflicto: entre el cuerpo, la imagen y la música (Colòmbia)

- Advertisement -
Redaccióhttps://elcinefil.cat/
'El Cinèfil' és un mitjà de comunicació dedicat a analitzar, explicar i difondre l’univers del cinema en tota la seva amplitud. Parlem de pel·lícules, sèries i festivals i també organitzem tot tipus d'esdeveniments relacionats amb el cinema. Ens agrada dir que som una revista en xarxa i en català. En xarxa perquè, a banda del web, també aprofitem les xarxes socials per a difondre i comunicar novetats i reflexions sobre el setè art. I tot plegat ho fem en català perquè és la nostra llengua. Gaudeix i que el cinema t'acompanyi... SEMPRE!

Articles relacionats

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Articles més recents