‘Brooklyn 9-9’, una boja acadèmia de policia

- Advertisement -

Brooklyn 9-9 és una de les sitcoms de referència del segle XXI. Sí, així de contundent. La sèrie sobre una comissaria de policia de Nova York i el seu (humorístic) dia a dia arriba fàcilment al cor dels espectadors. El secret, com sempre, és una barreja entre un bon guió i uns personatges/actors molt carismàtics. La ficció, produïda per la secció televisiva de la major Universal, està des del mes de setembre de 2022 tota sencera a Netflix. Sens dubte una alenada d’aire còmic pels amants del riure fàcil.

Brooklyn 99: estereotips que funcionen

- Advertisement -

Les 8 temporades de Brooklyn 9-9 estan plenes d’estereotips sobre el món policial. El vincle d’acer de dos policies que treballen junts. La inevitable relació amorosa a l’oficina. Els funcionaris ganduls. I un cap seriós i estricte. Ho hem vist mil cops però funciona. El més important és que Brooklyn 9-9 et fa riure. I a una sitcom no li demanem massa més que això.

- Advertisement -

L’ànima de la sèrie és Jake Peralta, un policia de trenta-pocs que té el cervell d’un nen de 8 anys. Ara bé, és un detectiu infal·lible. Tot el que té d’infantil ho té de professional. L’actor californià Andy Samberg (Palm Spings) es carrega el pes de la sèrie a l’esquena i surt victoriós. Les paròdies i el seu pueril sentit de l’humor transmeten el bon rotllo necessari perquè tot rutlli a Brooklyn 99. I especialment explosiva (i suculenta pel que fa al guió) és la seva relació amb el Capità de la comissaria. Raymond Holt és un policia negre i gai de caràcter ferri, seriós a qui les brometes de Peralta l’enerven diàriament. Ho tolera perquè, com hem dit, malgrat ser immadur nivell Bart Simpson l’home resol crims a tort i a dret.

Brooklyn 99
Brooklyn 99, una comèdia entre polis que pots veure sencera a Netflix.

Homenatges i tòpics

Com totes les sèries d’aquest estil, cal una història d’amor al rerefons. Amy Santiago és la dona que fa anar de corcoll al protagonista. Metòdica, treballadora, pilota… El contrari absolut de Peralta. Com si la Monica Geller de Friends (clarament la inspiració del personatge) s’hagués fet policia. La seva història romàntica evoluciona de la manera estàndard de totes les sèries i li treu originalitat al conjunt. Però és el peatge que cal pagar.

Ara bé, la riquesa dels secundaris ens ajuda i molt a trencar la monotonia dels tòpics. Malgrat que, com dèiem, tots els integrants de la comissaria de Brooklyn 9-9 compleixen un paper estereotipat el conjunt és prou ric i divers perquè no es faci pesat. Molts han definit la sèrie com un The office de policies. No els falta raó. I sí, està a l’altura. De fet, la inspiració de la sèrie és (sense cap pudor) la mítica sèrie protagonitzada per Steve Carell. Segurament no arriba al nivell de culte de la seva font d’inspiració, però ens farà passar moltes bones estones.

Veredicte

Agradarà a: fans de The office i amants de la comèdia fàcil.

No agradarà a: qui busqui humor intel·ligent i “novetats” al món de les sèries.

Enganxòmetre: 9

Nota: 8

- Advertisement -

- Advertisement -
JR Armadàs
Nascut als anys 80 (amb tot el que això comporta) Joan Ramon Armadàs és Llicenciat en Dret i Periodisme per la UPF. Ha treballat en premsa local a Sant Cugat i en premsa internacional com a corresponsal al Regne Unit i la Xina. Com a escriptor ha publicat tres novel·les, diversos relats curts i ha estat editor d'Edicions Xandri durant 6 anys. En l'àmbit cinematogràfic ha escrit i dirigit una pel·lícula i sis curtmetratges i és el co-director del Sant Cugat Fantàstic i La setmana del Cinema en Català. També ha fet de cap de premsa d'unes quantes pel·lícules catalanes. Des del 2016 és el capità d'aquest vaixell periodístic i cultural anomenat 'El Cinèfil'.

Articles relacionats

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Articles més recents