Oliver Stone, convidat estrella del BCN Film Fest 2022

- Advertisement -

La presència d’Oliver Stone serà sens dubte la més destacada de l’edició 2022 del BCN Film Fest. El veterà cineasta estatunidenc presentarà a Barcelona JFK Revisited: Through the Looking Glass (JFK: caso revisado) que reprèn aquest cop en forma de documental el film que l’any 1991 va protagonitzar Kevin Costner i que va estar nominat a 8 Oscars (va guanyar el de Millor Muntatge i Millor Fotografia). Stone és un dels directors de Hollywood més descacats dels segle XX i XXI guanyador de tres Oscars: dos a la Millor Direcció per Platoon (1986) i Born on the 4th of July (1989) i un al Millor Guió per Midnight Express (1978).

- Advertisement -

Stone no serà l’únic convidat de luxe al Festival Internacional de Cinema de Barcelona, l’equip de la pel·lícula d’inauguració Espejo, Espejo format per Marc CrehuetNatalia de MolinaSanti Millán, Loles León, Malena Alterio, María Adánez, Betsy Túrnez i Carlos Areces donaran la benvinguda al certamen. També visitaran Barcelona Óscar Jaenada i Fernando Tejero per presentar La piel en llamas i Anna M. Bofarull i Nora Navas parlaran a fons de Sinjar. Altres convidats d’honor són Carmen Machi, Quim Gutiérrez i Yolanda Ramos (Amor de madre) Martín Cuervo, Salva Reina, Julián López, Kira Miró i Macarena Gómez (Todos lo hacen) i Greta Fernández i Roger Casamajor (El fred que crema).

- Advertisement -

Allau de preestrenes als Cinemes Verdi

L‘eix temàtic del festival continua sent la relació Cinema-Literatura-Història centrant-se, sobretot, en adaptacions literàries, biopics de grans personalitats i esdeveniments històrics de rellevància. Com en edicions anteriors, el festival comptarà amb 6 seccions: Secció Oficial; Cinema amb Gràcia, dedicada a les comèdies; Zona Oberta; Art al Cinema, dedicada a grans documentals d’art; Imprescindibles, dedicada a clàssics del cinema d’autor; i una secció dedicada al cinema del país convidat, Xina, programada per CineAsia. 

La 6a edició del festival comptarà amb una programació d’uns 60 títols entre les diferents seccions. Destaquen a la Secció Oficial Eugénie Grandet de Marc Dugain; Les Choses Humaines d’Yvan Attal; Maigret de Patrice Leconte; The Electrical Life of Louis Wain de Will Sharpe; The Phantom of the Open de Craig Robert. També se sumen al festival Pig, de Michael Sarnoski, amb una de les actuacions més reconegudes de Nicolas Cage dels darrers anys, com a Pel·lícula de Cloenda.

'Pig'
‘Pig’ (Michael Sarnoski)

A la Secció Oficial destaquen Deception, d’Arnaud Desplechin amb Léa Seydoux i Denis Podalydes, basada en la novel·la homònima de Philip Roth; Jezabel, d’Hernán Jabes, un thriller psicològic que parla de la societat en decadència a Veneçuela; La Conferencia, de Matti Geschonneck, sobre la Conferència de Wannsee, on els dirigents nazis van decidir l’assassinat sistemàtic d’11 milions de jueus; Maria Chapdelaine, de Sébastien Pilote, el coming-of-age d’una jove al Quebec rural que ha de triar entre tres pretendents molt diferents; i Yuni, de Kamila Andini, film guanyador del Premi Platform al darrer Festival de Toronto.

A la Secció Oficial (Fora de Competició) s’afegeixen Ennio: The maestro, de Giuseppe Tornatore, sobre la figura del compositor Ennio Morricone, amb els testimonis de Quentin Tarantino, Clint Eastwood o Oliver Stone; i La piel en llamas, de David Martín Porras, amb Óscar Jaenada i Fernando Tejero, basada en l’obra de teatre homònima de Guillem Clua.

Red_Rocket
‘Red Rocket’ (Sean Baker)

El Duque, de Roger Michell amb Jim Broadbent i Helen Mirren, basat en la història real d’un taxista que va robar el retrat del Duc de Wellington, de Francisco de Goya, de la National Gallery de Londres;  La brigada de la cocina, de Louis-Julien Petit amb Audrey Lamy i François Cluzet; Todo el mundo odia a Johan, sobre un excèntric i inadaptat habitant d’un petit poble noruec; i Red Rocket, la darrera proposta del director de Tangerine i The Florida Project, Sean Baker, amb la destacada interpretació de Simon Rex, són les noves incorporacions a la secció Cinema amb Gràcia.

Pel que fa a la Zona Oberta es podran veure el documental d’Esther Cases sobre el cinema clandestí polític de finals del franquisme El Pilar; el clàssic de Jaime Chávarri Las bicicletas son para el verano, celebrant els 40 anys de l’estrena de l’obra teatral de Fernando Fernán Gómez; i Lunana, a yak in the classroom, nominada a l’Oscar com a Millor Pel·licula Internacional sobre un jove professor enviat a una zona remota de Bhutan. En l’habitual aposta pel cinema sobre art, el festival projectarà Botticelli y Florencia: el nacimiento de la BellezaEl indomable Modigliani i Napoleón: en el nombre del arte

The_Electrical_Life_of_Louis_Wain
‘The Electrical Life of Louis Wain’ (Will Sharpe)

Destacada participació catalana i espanyola

Cal destacar que el festival comptarà amb una gran presència de produccions catalanes i espanyoles a la seva programació.  Entre elles, destacar Espejo, Espejo de Marc Crehuet, que serà la pel·lícula inaugural i comptarà amb la seva première mundial; Culpa d’Ibon Cormenzana, Secció Oficial i première europea; El Fred que Crema de Santi Trullenque, Secció Oficial i première mundial; La Maniobra de la Tortuga de Juan Miguel del Castillo, Secció Oficial (fora de competició) i première catalana; Sinjar d’Anna M. Bofarull, Secció Oficial (fora de competició) i première catalana; Amor de Madre de Paco Caballero, Cinema amb Gràcia i première mundial; Todos lo Hacen de Martín Cuervo, Cinema amb Gràcia i première mundial; Nosaltres no ens Matarem amb Pistoles de Maria Ripoll, Zona Oberta i première catalana; Quico Sabaté: Sense Destí de Sílvia Quer, Zona Oberta i première mundial. A més a més, el BCN FILM FEST programarà una selecció de 10 curtmetratges de joves realitzadors proposada per l’ESCAC, en què els treballs dels alumnes seleccionats competiran pel Premi ESCAC al Millor Curtmetratge, amb dotació econòmica.

- Advertisement -
Nosaltres no ens Matarem amb Pistoles
‘Nosaltres no ens Matarem amb Pistoles’ (Maria Ripoll)

Més visites il·lustres

Entre les visites confirmades, el festival ha anunciat la presència de Jeremy Thomas, consagrat productor de pel·lícules com The Last Emperor o The Dreamers, a qui el festival ret homenatge amb el disseny del cartell oficial i una retrospectiva a la secció Imprescindibles; el director Mark Cousins, que presentarà el seu documental sobre la figura de Thomas; i el que fou campió mundial d’escacs, Anatoli Kárpov, figura protagonista de The World Champion, pel·lícula que explica la història de la rivalitat pel títol mundial entre el jugador d’escacs rus i el seu compatriota Viktor Korchnoi.

- Advertisement -
Redacció
Redaccióhttps://elcinefil.cat/
'El Cinèfil' és un mitjà de comunicació dedicat a analitzar, explicar i difondre l’univers del cinema en tota la seva amplitud. Parlem de pel·lícules, sèries i festivals i també organitzem tot tipus d'esdeveniments relacionats amb el cinema. Ens agrada dir que som una revista en xarxa i en català. En xarxa perquè, a banda del web, també aprofitem les xarxes socials per a difondre i comunicar novetats i reflexions sobre el setè art. I tot plegat ho fem en català perquè és la nostra llengua. Gaudeix i que el cinema t'acompanyi... SEMPRE!

Articles relacionats

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

spot_img

Articles més recents