Crims i intrigues a la Vall del Baztan

- Advertisement -

L’any 2013, Dolores Redondo ens va delectar amb un llibre del tot inesperat pel públic: una novel·la policíaca, semblant a les que ja estem tots acostumats, però (i aquí ve el gir) ambientat a terres de Navarra i el País Basc amb la mitologia pròpia d’aquesta geografia. Es tracta de El guardià invisible. Redondo va combinar una sèrie d’elements per crear una trama trepidant que va captivar tot el públic del país i de fora fronteres. Més endavant van aparèixer la segona i tercera part de la primera entrega (El llegat dels ossos i Ofrena a la tempesta). L’argument segueix la història d’Amaia Salazar, la filla petita dels mítics propietaris de Mantecados Salazar situat a Elizondo. Amaia, la inspectora d’homicidis de la Policia Foral, es veurà immersa en un laberint molt complex d’assassinats, secrets ocults, ombres del passat i txatxingorris. Sí, sí, txatxingorris, uns pastissets típics de Navarra.

el_guardian_invisible_7_manolo_pavon_jpg_924

- Advertisement -

Fa cosa d’un any, als lectors i amants d’aquesta Trilogia del Baztan, ens van donar la gran notícia que veuríem la gran aventura d’Amaia Salazar al cinema. Atresmedia Cine, de la mà del director espanyol Fernando González Molina (Palmeras en la nieve, Tengo ganas de ti), i amb l’adaptació de guió per part de Luis Berdejo (Rec, Insensibles) ha apostat per aquesta adaptació del ‘boom’ del moment.

- Advertisement -

Un altre nom que també forma part de la direcció del projecte és Peter Nadermann (responsable d’adaptacions cinematogràfiques com la trilogia Millennium de Stieg Larsson o les novel·les de Henning Mankell). Marta Etura ha estat la candidata per posar-se les bótes de la inspectora Salazar i endinsar-se a les profunditats dels boscos que acompanyen el riu Baztan en el seu pas per Elizondo i la geografia navarresa. També comptarà amb altres actors d’aquesta casa com Francesc Orella (Lasa y Zabala, Merlí), Itziar Aizpuru (Loreak), Miquel Fernández (Vulcania), Pedro Casablanc (B), Paco Tous (23-F: La película), Ramón Barea (La corona partida), Manolo Solo (La isla mínima) i Susi Sánchez (Truman). La pel·lícula s’estrena el dia 3 de març i tot apunta a que farà feliç als amants del gènere negre.

- Advertisement -
Irene Solanich
Traductora, correctora i docent d’idiomes durant el dia i enamorada del gènere negre i del terror durant les hores lliures. Actualment compagina la feina i col·laboracions en diferents mitjans amb un programa de doctorat (en literatura negra) a la Universitat de Vic. Les seves hores lliures se sortegen entre a lectura, el cinema i l’escriptura.

Articles relacionats

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Articles més recents