Exhibició dels millors films sobre activitats relacionades amb la muntanya

- Advertisement -

Conegut i reconegut com un dels Festivals més importants del món en el seu gènere, el Festival de Muntanya de Torelló, arriba un any més a Torelló de l’11 al 20 de novembre. El certamen exhibeix i posa en competició els millors films a nivell internacional sobre activitats relacionades amb la muntanya i la natura. Durant deus dies, el públic pot gaudir de projeccions de diferents documentals que engloben diversos gèneres com ara el d’expedicions, els reportatges de natura, d’esports d’aventura o documentals ecològics, entre d’altres.

Aquest any, el Festival arriba a la seva 34a edició amb més de 40 projectes que es presentaran al públic en el Teatre Cirvianum, dins la secció competitiva. Els films provenen de diferents indrets del món com ara Suïssa, Eslovàquia, Espanya, els Estats Units o Hong Kong, entre d’altres.

- Advertisement -

https://youtu.be/n-kulN58MgU

- Advertisement -

Les pel·lícules que entren a competició opten a diferents premis com ara el Gran Premi Vila de Torelló (el més important de tots), amb una dotació de 3.000 euros i la distinció a la millor pel·lícula del festival. Els films que entren dins aquesta secció es projecten durant els vuit primers dies i es combinen amb altres seccions cinematogràfiques que compten amb pel·lícules de diferent índole com films convencionals, films relacionats amb el personatge convidat de cada edició o retrospectives d’autors destacats. Aquest any, es retrà homenatge a Krzysztof Wielicki, escalador polonès que va marcar l’himalaisme de finals de segle passat.

A part de les projeccions, el Festival també compta amb un conjunt d’activitats paral·leles com la xerrada de Núria Picas, esportista de muntanya i creadora del documental Home to Home, sobre el seu darrer desafiament, unir en una sola cursa la Carros de Foc i la Cavalls del Vent. També hi haurà conferències, presentacions de llibres i exposicions, com l’exposició de fotografies de la fauna del Pirineu Oriental o una altra, que recull cartells, programes de mà i fotogrames d’una vintena de pel·lícules representatives de diferents gèneres de muntanya.

Festival Cinema de Muntanya Torelló

Podeu consultar tot el programa a través de la pàgina web del Festival.

- Advertisement -
Redaccióhttps://elcinefil.cat/
'El Cinèfil' és un mitjà de comunicació dedicat a analitzar, explicar i difondre l’univers del cinema en tota la seva amplitud. Parlem de pel·lícules, sèries i festivals i també organitzem tot tipus d'esdeveniments relacionats amb el cinema. Ens agrada dir que som una revista en xarxa i en català. En xarxa perquè, a banda del web, també aprofitem les xarxes socials per a difondre i comunicar novetats i reflexions sobre el setè art. I tot plegat ho fem en català perquè és la nostra llengua. Gaudeix i que el cinema t'acompanyi... SEMPRE!

Articles relacionats

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Articles més recents