Un gran pas per a la humanitat

- Advertisement -

El 20 de juliol de 1969 un home va posar un peu damunt la lluna. Ja sabeu, un petit pas per ell però gegant per la humanitat. 50 anys després arriba als cinemes un documental sobre la missió de l’Apollo 11 que no és “un documental més”. A traves de material exclusiu rodat en 70mm facilitat per la NASA i filmat en 8k per a la realització del film, es pot descobrir una visió inèdita fins ara de la missió de l’Apollo 11. El documental esta dirigit per  Todd Douglas Miller, guanyador d’un Emmy per Dinosaur 13 i sense veu en off ni comentaris ens proposa endinsar-nos, des de tots els punts de vista (control, coet, públic, polítics) en la missió espacial més seguida de la història.

- Advertisement -

Aquest document històric que és Apolo 11 es va presentar al passat Festival de Sundance on va obtenir el U.S. Documentary Special Jury Award for Editing. A més a més ha estat rebut amb una gran acollida per part de la crítica i del públic, i ha recaptat uns 9 milions de dòlars als Estats Units, una xifra excepcional per un documental. Un dels secrets és segurament la dosi de realitat que planteja ja que tot el metratge està format per imatges i àudios reals enregistrats al llarg de la missió.

- Advertisement -

Com dèiem, Apollo 11 esta construït íntegrament a partir de material d’arxiu: imatges inèdites en 70mm i de més de 11.ooo hores de gravacions. A través d’aquestes imatges el públic esdevé testimoni d’aquells dies i hores transcendentals de 1969 que van resultar en una de les gestes més importants de la humanitat. La missió: el 16 de juliol de 1969, després d’anys de preparació i d’intents fallits l’Apollo 11 s’enlaira en direcció a a la lluna. Quatre dies després, el 20 de juliol, el mòdul Eagle  toca per primera vegada la superfície del satèl·lit, i els astronautes surten a l’exterior per fer un petit pas per l’home i un gran salt per la humanitat. La pel·lícula s’estrena el 12 de juliol coincidint amb l’aniversari de la missió.

- Advertisement -
Redaccióhttps://elcinefil.cat/
'El Cinèfil' és un mitjà de comunicació dedicat a analitzar, explicar i difondre l’univers del cinema en tota la seva amplitud. Parlem de pel·lícules, sèries i festivals i també organitzem tot tipus d'esdeveniments relacionats amb el cinema. Ens agrada dir que som una revista en xarxa i en català. En xarxa perquè, a banda del web, també aprofitem les xarxes socials per a difondre i comunicar novetats i reflexions sobre el setè art. I tot plegat ho fem en català perquè és la nostra llengua. Gaudeix i que el cinema t'acompanyi... SEMPRE!

Articles relacionats

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Articles més recents