Amazon reinventa les ‘Historias para no dormir’

- Advertisement -

Entre 1966 i 1982 es va emetre la mítica sèrie de televisió Historias para no dormir creada i dirigida pel desaparegut el 2019 Chicho Ibáñez Serrador (¿Quién puede matar a un niño? o La residencia). La ficció era una antologia que adaptava diverses obres literàries de terror, misteri, ciència-ficció i intriga. Va durar 3 temporades i va comptar amb 29 capítols de diversa durada.

Han transcorregut més de 50 anys des de la seva creació i al llarg dels anys s’ha convertit en un dels grans referents quant a produccions de gènere pels cineastes nacionals. Amazon Prime Video ha anunciat recentment que ressuscitarà l’obra en forma de remake, d’aquesta manera la plataforma streaming segueix apostant fort per la ficció espanyola. Al capdavant de la producció hi haurà cineastes destacats com Paco Plazo, Rodrigo Sorogoyen, Rodrigo Cortés o Paula Ortiz, entre d’altres. Cada director s’encarregarà de dirigir i reinterpretar un dels capítols d’aquesta antologia que a l’etapa original va adaptar textos de Ray Bradbury, Edgar Allan Poe o Robert Arthur, entre molts altres. A més, Ibáñez Serrador va desenvolupar guions amb les seves pròpies històries.

- Advertisement -

- Advertisement -

Fa uns mesos, Fernando López Puig va avançar detalls sobre el procés de desenvolupament anunciant que cercaven directors de cinema que serien els que donarien el seu to particular a les històries. “Una vegada estiguin els cineastes confirmats, els guions els escriuran ells i el seu equip”, va detallar el director de continguts de la televisió pública. S’espera que a aquests anunciats s’hi uneixin altres col·laboradors de confiança i experts dins el gènere. Gairebé tots els que, de moment, formen part del projecte compten amb experiència prèvia dins la realització televisiva, excepte Rodrigo Cortés, el qual ha desenvolupat diversos llargmetratges i spots promocionals durant els darrers anys.

La plataforma ja ha anunciat que es respectarà el “segell Chicho”, és a dir, el format original de la sèrie i no tindrà la pressió de les audiències al destinar-se directament a l’streaming. El fill del seu creador, Alejandro Ibáñez (Urubú o Historias para no dormir: Reality) estarà darrera del projecte a través de la productora Prointel juntament amb TVE. Al seu moment es va emetre en dues etapes a TVE: la primera de 1966 a 1968 i la seva al 1982. A més, al 2005 va comptar amb una nova adaptació per part de Mediaset amb directors com Álex de la Iglesia, Paco Plazo, Jaume Balagueró, Mateo Gil o el mateix Chicho Ibañez Serrador. Malauradament, La culpa, l’aportació a aquestes produccions, va ser el seu darrer treball com a cineasta.

- Advertisement -
Redaccióhttps://elcinefil.cat/
'El Cinèfil' és un mitjà de comunicació dedicat a analitzar, explicar i difondre l’univers del cinema en tota la seva amplitud. Parlem de pel·lícules, sèries i festivals i també organitzem tot tipus d'esdeveniments relacionats amb el cinema. Ens agrada dir que som una revista en xarxa i en català. En xarxa perquè, a banda del web, també aprofitem les xarxes socials per a difondre i comunicar novetats i reflexions sobre el setè art. I tot plegat ho fem en català perquè és la nostra llengua. Gaudeix i que el cinema t'acompanyi... SEMPRE!

Articles relacionats

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Articles més recents