Amazon estrena una superproducció sobre ‘El Cid’

- Advertisement -

Amazon Prime Video ja fa temps que treballa en una sèrie centrada en el personatge històric de El Cid, la qual veurà la llum el pròxim mes de desembre sota el mateix títol. Rodrigo Díaz de Vivar, més conegut amb el nom del Cid el Campeador, va ser un líder militar castellà que va arribar a dominar el front de la seva pròpia mesnada al Llevant de la Península Ibèrica. Va conquistar València i va establir en aquesta ciutat un senyoriu independent des del 1094 fins a la seva mort. La seva dona Jimena Díaz el va heretar i mantenir fins 1102, quan va passar a mans musulmanes. La seva història serà explicada al llarg de 5 capítols en què l’espectador se submergirà en una emocionant trama de batalles, estratègies, lleialtat i venjança.

Èpica, guerra i amor

- Advertisement -

Narra la història de Rodrigo, “Ruy”, Díaz de Vívar, un heroi coneguts per tots, però també un dels personatges més misteriosos i complexos de la història d’Espanya. La ficció acompanya un jove Ruy fins a esdevenir en cavaller, fidel vassall a la corona i heroi. La trama té lloc el segle XI, una de les èpoques més fascinants de la història del país, en què cristians, àrabs i jueus conviuen a la Península Ibèrica, enfrontant-se en guerres i forjant aliances. El Cid és una barreja d’aventures, amor, intriga, traïció i lluita entre qui ostenta el poder i qui posseeix l’autoritat.

- Advertisement -

Està protagonitzada per Jaime Lorente (La casa de papel, Todos lo saben) que es ficarà a la pell de Ruy. La resta de l’elenc el conformen Carlos Bardem, Elia Galera, Ginés García Millán, José Luis García, Juan Echanove, David Castillo, Lucía Díez, Juan Fernández, Lucía Guerrero, Álvaro Rico, Alicia Sanz o Amr Waked, entre d’altres. Dirigida per Marco A. Castillo i Adolfo Martínez Pérez, juntament amb Miguel Alcantud i Arantxa Echevarría. Mentre que la banda sonora original ha estat composada pel guanyador de l’Oscar Gustavo Santaolalla (Brokeback Mountain o Babel) i Alfonso González Aguilar, compositor del film d’animació nominat a l’Oscar, Klaus. Sara Fernádez-Velasco és la productora executiva juntament amb José Velasco, creador de la sèrie amb Luis Arranz, responsable de l’equip de guió.

La sèrie ha estat rodada a les províncies de Soria, Burgos, Teruel i la Comunitat de Madrid, així com a la ciutat de Saragossa, on l’equip d’Amazon va estar 7 dies gravant i adequant els decorats per a les escenes al Palau de la Aljafería. La superproducció televisiva ha comptat amb més de 4.000 metres quadrats de decorats i amb un equip de més de 200 persones i 11.000 figurats. El Cid arribarà a més de 240 països i territoris d’arreu del món el pròxim 18 de desembre. Amazon Prime Video recentment n’ha presentat el tràiler

- Advertisement -
Redaccióhttps://elcinefil.cat/
'El Cinèfil' és un mitjà de comunicació dedicat a analitzar, explicar i difondre l’univers del cinema en tota la seva amplitud. Parlem de pel·lícules, sèries i festivals i també organitzem tot tipus d'esdeveniments relacionats amb el cinema. Ens agrada dir que som una revista en xarxa i en català. En xarxa perquè, a banda del web, també aprofitem les xarxes socials per a difondre i comunicar novetats i reflexions sobre el setè art. I tot plegat ho fem en català perquè és la nostra llengua. Gaudeix i que el cinema t'acompanyi... SEMPRE!

Articles relacionats

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Articles més recents