Veritats més incòmodes que tornen al cine

- Advertisement -

Han passat onze anys des que An Inconvenient Truth (Una veritat incòmoda) va ser la cinta guanyadora de l’Oscar al millor documental i sembla que pel que va ser candidat a presidir els Estats Units les coses no només no han canviat sinó que han empitjorat. L’objectiu és tornar-nos a explicar una veritat dolorosa: el nostre planeta es mor si no actuem ja.

- Advertisement -

Després de presentar al món la seva lluita contra el canvi climàtic Al Gore reprèn aquesta batalla amb un nou lliurament que pretén tornar a deixar al públic pensatiu respecte el món on vivim. Segons anuncia Paramount Pictures en un comunicat  “donarà molt que pensar i, sobretot, ens deixarà amb molts deures per fer si volem deixar als nostres fills un planeta habitable”. El temps se’ns acaba i així ho volen exposar els directors Bonni Cohen i Jon Shenk juntament amb Al Gore que tornarà a fer de narrador i mestre de cerimònies en el seu últim treball.

- Advertisement -

El mateix Al Gore va presentar el film al Festival de Cannes on va dir que “el cinema és un mitjà cabdal per transmetre un missatge poderós que el món ha d’escoltar. Quan la gent va al cinema i està pendent durant 90 minuts o dues hores hi ha una oportunitat sense precedents per a què rebi una narrativa pensada”. La seqüela, An Inconvenient Sequel: Truth to Power (Una verdad muy incómoda: ahora o nunca) mostra la situació actual i l’agreujament de les sequeres i inundacions. Però, segons ells no tot és alarmista i catastròfic: “el documental de manera positiva ens explica també els avenços experimentats a nivell tecnològic per ajudar-nos en aquesta lluita”. L’estrena està prevista a Espanya la propera tardor tot i que als Estat Units es podrà veure ja el 28 de juliol.

- Advertisement -
Redaccióhttps://elcinefil.cat/
'El Cinèfil' és un mitjà de comunicació dedicat a analitzar, explicar i difondre l’univers del cinema en tota la seva amplitud. Parlem de pel·lícules, sèries i festivals i també organitzem tot tipus d'esdeveniments relacionats amb el cinema. Ens agrada dir que som una revista en xarxa i en català. En xarxa perquè, a banda del web, també aprofitem les xarxes socials per a difondre i comunicar novetats i reflexions sobre el setè art. I tot plegat ho fem en català perquè és la nostra llengua. Gaudeix i que el cinema t'acompanyi... SEMPRE!

Articles relacionats

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Articles més recents