‘L’Acadèmia’, la sèrie sobre el futbol d’elit que veurem en català

- Advertisement -

3Cat estrenarà en aquest 1 d’abril L’Acadèmia, una sèrie on els joves, el futbol i la competició són els protagonistes. En un comunicat la TV pública catalana defineix la ficció com “una superproducció de Sony Pictures Television i Brutal Media ambientada en una escola de futbol on un grup de nois i noies s’entrenen en un dels millors clubs del món per arribar a ser grans estrelles mundials”. La productora catalana Brutal Media ha estat recentment adquirida per la BBC i s’encarregarà de la producció de la marca britànica a l’estat espanyol.

L’Acadèmia, que s’estrena simultàniament a Amazon Prime Video, tracta aspectes com la competitivitat, la superació personal, l’abús de poder, l’homofòbia o el masclisme en l’esport. En aquest centre d’entrenament, la rivalitat impera tant a dins com a fora del camp, mentre cada personatge transita entre les seves pors, enveges, somnis i desitjos. Tots trauran el millor i el pitjor d’ells mateixos mentre lluiten per triomfar i trobar el seu lloc en la competició. Tot plegat ambientat a l’Apolo Futbol Club, un equip fictici que se suposa que està a dalt de tot de l’elit mundial.

- Advertisement -

L Acadèmia sèrie

Una Acadèmia de joves talents per a la sèrie

- Advertisement -

La ficció consta de vuit capítols i és protagonitzada pels actors catalans Ton Vieira, Marc Martínez, Marc Soler i Rita González. També compta, entre el repartiment, amb les actrius i actors catalans Mia Sala-Patau, Ebony Vidjrakou, León Martínez, Jaume Ibars i Irene Montalà. Els acompanyen altres artistes consagrats com Bárbara Goenaga, Paco Tous, Diego Martín i Luka Peros.

La sèrie anirà més enllà de les nostres fronteres. I és que després de l’estrena Sony Pictures Television distribuirà a escala mundial la ficció rodada íntegrament a Catalunya durant l’estiu del 2023. Malgrat que la versió original no és en llengua catalana, gràcies a la participació de 3Cat en la producció es podrà veure en català a la plataforma.

- Advertisement -
JR Armadàs
Nascut als anys 80 (amb tot el que això comporta) Joan Ramon Armadàs és Llicenciat en Dret i Periodisme per la UPF. Ha treballat en premsa local a Sant Cugat i en premsa internacional com a corresponsal al Regne Unit i la Xina. Com a escriptor ha publicat tres novel·les, diversos relats curts i ha estat editor d'Edicions Xandri durant 6 anys. En l'àmbit cinematogràfic ha escrit i dirigit una pel·lícula i sis curtmetratges i és el co-director del Sant Cugat Fantàstic i La setmana del Cinema en Català. També ha fet de cap de premsa d'unes quantes pel·lícules catalanes. Des del 2016 és el capità d'aquest vaixell periodístic i cultural anomenat 'El Cinèfil'.

Articles relacionats

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Articles més recents