‘La fortuna’: pirates, tresors i funcionaris

- Advertisement -

La Fortuna és el nom de la nova gran aposta de Movistar+, dirigida, ni més ni menys que per Alejandro Amenábar. En paraules del director: “una sèrie que apel·la a la bondat que hi ha en nosaltres. És una reivindicació de la bona gent”. La primera incursió del director de Tesis i Mientras dure la guerra s’estrenarà a Movistar + aquest 30 de setembre amb un doble episodi. A partir del 8 d’octubre s’anirà estrenant un episodi nou cada divendres fins el dia 28. Ja al 2022 arribarà als Estat Units i Llatinoamèrica a través del canal AMC.

El problema de trobar un tresor

- Advertisement -

La història segueix a Álex Ventura, un jove diplomàtic que es veu involucrat en una aventura per recuperar un tresor espanyol que l’estatunidenc Frank Wild ha (t)robat a les profunditats marines i que es va enfonsar amb el vaixell ‘La Fortuna’ fa una pila d’anys. La trama se centrarà en la lluita legal entre l’administració i l’empresa americana per la possessió de les monedes d’or i plata ja que uns la reclamaran com a peces de museu i els altres intentaran fer creure que el que van trobar no és un vaixell espanyol. En altres paraules, la sèrie barreja aventura amb cinema de judicis amb pinzellades d’humor (i amor) plenes de tòpic sobre la identitat espanyola i estatunidenca. 

- Advertisement -

Amenábar, que repeteix amb la plataforma després de ‘Mientras dure la guerra’, signa la seva primera sèrie i explica que va insistir a gravar personalment tots els episodis: “he intentat fer la sèrie a la qual jo mateix m’enganxaria, i que voldria veure a casa”. Més enllà va Domingo Corral, director de producció d’aquest enorme projecte, que assenyala: “És important que siguem capaços d’aixecar projectes ambiciosos a Espanya. No fem només indústria, també cultura“. 

La sèrie constarà de 6 episodis de 45 minuts cadascun. El cast, liderat pels espanyols Álvaro Mel i Ana Polvorosa, inclou també al nominat a l’Óscar Stanley Tucci, Clarke Peters, T’nia Miller, Manolo Solo, Blanca Portillo i Pedro Casablanc. Destaca també com a secundari de luxe Karra Elejalde (guanyador del Goya precisament per l’últim film d’Amenábar) que interpreta un còmic i histriònic ministre de cultura. El director, guanyador d’un Oscar a la Millor Pel·lícula de Parla no anglesa per Mar adentro, ha dirigit tots els capítols de la sèrie que té un guió d’Alejandro Hernández.

- Advertisement -
JR Armadàs
Nascut als anys 80 (amb tot el que això comporta) Joan Ramon Armadàs és Llicenciat en Dret i Periodisme per la UPF. Ha treballat en premsa local a Sant Cugat i en premsa internacional com a corresponsal al Regne Unit i la Xina. Com a escriptor ha publicat tres novel·les, diversos relats curts i ha estat editor d'Edicions Xandri durant 6 anys. En l'àmbit cinematogràfic ha escrit i dirigit una pel·lícula i sis curtmetratges i és el co-director del Sant Cugat Fantàstic i La setmana del Cinema en Català. També ha fet de cap de premsa d'unes quantes pel·lícules catalanes. Des del 2016 és el capità d'aquest vaixell periodístic i cultural anomenat 'El Cinèfil'.

Articles relacionats

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Articles més recents