A ‘Sky Rojo’ hem tingut temps i recursos per mimar els actors i la part visual

- Advertisement -

Després de debutar en el llargmetratge amb El pacto (2018) i impressionar tothom amb No matarás, David Victori s’ha posat darrere les càmeres d’una de les sèries de més èxit de la temporada: Sky Rojo. El director català que li ha fet guanyar un Goya i un Gaudí a Mario Casas, ens explica l’evolució de la seva carrera i com viu l’experiència de fer cine i TV a la vegada en un entorn on cada cop es noten menys les diferències.

Netflix ha apostat molt fort per Sky Rojo. Ho consideres un salt endavant molt important a la teva carrera?

- Advertisement -

Estic molt content perquè he treballat amb un equip obsessionat per l’excel·lència. He après moltíssim al seu costat. Amb el Jesús Colmenar, l’Àlex Pina i l’Esther Martínez Lobato, els creadors de la sèrie, he fet un viatge de creixement i d’aprenentatge que ha estat preciós.

Putes, puteros i putades

- Advertisement -

Sense la feina que vas fer a No matarás t’haguessin fitxat?

Són projectes molt diferents entre ells però tenen denominadors comuns. Quan vaig tenir la reunió per parlar de la sèrie els vaig portar la pel·lícula (que estava acabant-se) en un ordinador. Els vaig ensenyar coses i van veure nexes com per exemple els canvis de format dins el metratge o la presència dels llums de neó que està molt present a Sky Rojo i a No mataràs. També els va interessar el to. Hi havia punts en comú entre el que li passa al Mario Casas al film i el que viuen els protagonistes d’Sky Rojo. A la vegada, però, són projectes molt diferents.

Canvia molt el fet de treballar en una gran producció de Netflix?

Amb el que has de jugar és amb el temps que tens per rodar cada pàgina del guió. A No matarás vam tenir el temps que necessitàvem. Per sort, Filmax ens va permetre rodar amb llibertat i espai. D’aquí vaig saltar a un projecte de TV on també hi havia recursos i temps per mimar cada escena, treballar bé amb els actors i cuidar molt bé la part visual. En aquest sentit, no han estat dos projectes tan diferents entre si. Sé que és una gran aposta de Netflix i és normal. Ve dels creadors de La casa de papel… Però la veritat és que m’hi he adaptat molt bé. A més, he adquirit nous aprenentatges amb més responsabilitat ja que també soc productor executiu del projecte.

Tindrem Sky Rojo 3?

Vam rodar durant 15 mesos les dues temporades seguides. Més enllà de la 2a encara no sabem si seguirà…

- Advertisement -

Has tastat TV i cine. Tens alguna preferència especial? 

Crec que estem vivint un moment on fer cine o TV ja no et canvia tant el projecte. Sí canvia el format narratiu però no és tant diferent el temps que tens per dedicar-li als acabats. Abans la gran diferència era que en una sèrie no tenies tant de temps per concentrar-te en l’acabat o treballar amb actors. Ara ja no hi ha diferència. Per a un director el viatge és el mateix i el que importa és la història que vols explicar.

David Victori ha fet moltes històries fosques i sanguinàries… És un terreny que t’agrada especialment o tens ganes de tastar altres gèneres?

No em preguntis per què però em continua atraient aquesta part fosca de la vida. Els dilemes morals que em repten com a persona humana. És el que més m’estimula quan escric i segueix sent ara el que m’interessa. I tinc ganes de fer servir el cinema i la TV per resoldre aquests dilemes.

- Advertisement -
JR Armadàs
Nascut als anys 80 (amb tot el que això comporta) Joan Ramon Armadàs és Llicenciat en Dret i Periodisme per la UPF. Ha treballat en premsa local a Sant Cugat i en premsa internacional com a corresponsal al Regne Unit i la Xina. Com a escriptor ha publicat tres novel·les, diversos relats curts i ha estat editor d'Edicions Xandri durant 6 anys. En l'àmbit cinematogràfic ha escrit i dirigit una pel·lícula i sis curtmetratges i és el co-director del Sant Cugat Fantàstic i La setmana del Cinema en Català. També ha fet de cap de premsa d'unes quantes pel·lícules catalanes. Des del 2016 és el capità d'aquest vaixell periodístic i cultural anomenat 'El Cinèfil'.

Articles relacionats

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Articles més recents