7 propostes per treure suc del Brigadoon

- Advertisement -

Aquest any la secció Brigadoon compleix 30 anys al Festival de Sitges i donarà el seu particular premi Nosferatu a l’actriu catalana Terele Pávez, de la qual es projectarà el film 99.9. La secció va néixer dintre del complex del jardins del Retiro, que comptava amb sales de vídeo, llibreria, bar, exposicions, etc. El nom el va adoptar com a referència del film de Vicente Minnelli de l’any 1954. Des de fa uns anys compta amb el seu propi emplaçament al recinte de l’Escorxador, que inclou una sala interior d’accés totalment gratuït. El responsable actual (i des del 2010) d’aquesta secció és Diego López, que recentment va ser entrevistat a El Cinèfil.

Entre tota la variada programació que compta amb una qualitat excel·lent hem escollit 7 títols que creiem que són imprescindibles per la seva nostàlgica mirada enrere o la sanguinària actualitat.

- Advertisement -

Blood Room (Chico Morera, Espanya)

Aquest film està dirigit pel youtuber català Chico Morera, el qual fa reviews de pel·lícules d’estrena a cinemes, així com recomanacions de films de qualsevol època i gènere al seu vídeoblog, està diplomat en direcció i guió. La interpretació de la pel·lícula corre a càrrec d’Adrià Mondaray, Sara G i Tony Corvillo. La història es centra en l’Àlex, el qual desperta un dia a un motel de carretera envoltat de cadàvers, però no recorda res del que va passar la nit anterior. De mica en mica, anirà descobrint què s’amaga darrera d’aquest misteriós afer.

- Advertisement -

Es projectarà el dia 15 d’octubre a les 22h amb una durada de 80 minuts.

Crows Zero (Takashi Miike, Japó 2011)

La direcció del film corre a càrrec d’en Takashi Miike, tot un referent del cinema de gènere ja que és molt prolífic i controvertit i acumula més de 100 produccions des de 1991, entre les quals destaquen Audition, Ichi the Killer, Zebraman, la trilogia Crows o 13 Assassins. Aquest any, a més, presenta al Festival de Sitges,  l’adaptació del popular manga Terraformars. I properament rodarà un film a Sitges mateix.

La trama del film Crows Zero dóna inici a la trilogia i explica la història d’en Genji que vol esdevenir l’amo i senyor de Suzuran, un centre estudiantil japonès que està catalogat com el més perillós de l’estat. Ara bé, no en serà l’únic amb aquesta ambició, i prendre el control serà una àrdua tasca. Aquesta pel·lícula està basada en la preqüela del manga d’en Takahashi Hiroshi, que va vendre més de 35 milions d’unitats al Japó.

La projecció tindrà lloc el 12/10 a les 22h amb una durada de 129 minuts.

The Good, the Bad, the Weird (Corea del Sur, 2008)

Kim Jee-woon dirigeix aquest llargmetratge que va estar premiat a la millor direcció i efectes especials al Sitges del 2008. El cineasta treballava al teatre i l’any 1998 va fer el salt a la gran pantalla amb The Quiet Family. Posteriorment va crear A Tale of Two Sisters, la triomfadora I Saw the Devil  o The Last Stand.

Es tracta d’un western d’acció i aventures ambientat a Manchuria als anys 30, on el mapa d’un tresor posarà rere la seva pista a xinesos, japonesos i coreans que s’enfrontaran a un duel a tres bandes; un caça recompenses (el bo), un assassí a sou aficionat a tallar dits (el dolent) i un inclassificable bandit (l’estrany). Es tracta d’un homenatge amb regust kimchi cap a l’obra de Sergio Leone.

El dia 11/10 a les 19h es projectarà el film que dura 130 minuts.

My name is Bruce (EUA, 2007)

Bruce Campbell dirigeix aquest film de paròdia, comèdia de terror i meta cinema alhora. És mundialment conegut per interpretar Ash Williams a la trilogia de terror i humor The Evil Dead, de la qual s’ha fet una sèrie spin off sota el títol Ash vs Evil Dead que recentment compta amb l’estrena de la segona temporada.

- Advertisement -

La història de centra en un petit poble que és assetjat per un grup de dimonis desprès que uns adolescents hagin deslligat una antiga maledicció. Els habitants hauran de recórrer a l’actor Bruce Campbell i es veurà immers en una pel·lícula de sèrie-B. Tot i les seves propostes i l’intent fallit de convèncer els habitants que ell tant sols és un actor, al final es veurà en l’obligació d’esdevenir l’heroic personatge que sol interpretar i salvar el poble.

La projecció tindrà lloc el dia 14/10 a les 21:30h amb una durada de 86 minuts i comptarà amb la presència del director.

Perfect Blue (Japó, 1997)

Satoshi Kon és un cineasta japonès que va començar com a dibuixant de manga. Posteriorment, va ser animador de la sèrie Rojin Z i finalment va debutar al cinema dirigint aquest llargmetratge, desprès de l’èxit obtingut va fer Millennium Actress, Tokyo Godfathers i la sèrie televisiva Paranoia Agent. Aquesta òpera prima és un sofisticat thriller d’animació en el qual Mina, una popular cantant de jpop (un estil musical oriental), entra en un sanguinolent espiral de deliris. Va rebre el premi a millor llargmetratge d’animació al Festival de Sitges.

La pel·lícula es podrà veure el dia 14/10 a les 16h amb una durada de 81 minuts.

https://www.youtube.com/watch?v=oDKQrDxv_Qw

Songokumanía (Espanya, 2016)

El Capitán Urías (alter ego del nostre col·laborador Oriol Estrada) es capbussa als orígens del manga i l’anime al territori nacional, gràcies a la incursió que va tenir Dragon Ball fa uns 20 anys. L’autor va estudiar Psicologia i compta amb un Màster en Estudis d’Àsia Oriental, actualment es dedica a la divulgació del manga i còmic en general que complementa exercint de Comissari a les Exposicions del Saló del Còmic i del Manga a Barcelona.

El dia 9/10 a les 18h es projectarà aquest documental en estrena a Brigadoon amb una durada de 63 minuts. A més, el mateix dia a les 16h es presentarà a l’espai FNAC el llibre sota el títol Songokumanía: El big bang del Manga a càrrec de l’autor Oriol Estrada i l’editor d’Edicions  Xandri i director d’El Cinèfil JR Armadas. Aquest volum compta amb anècdotes de diversos testimonis que varen viure el boom Dragon Ball en primera persona.

The Yellow Sea (Corea del Sud, 2010)

Na Hong-jin és el nom del cineasta caracteritzat per desenvolupar històries de cinema negre amb personatges predestinats fatídicament a un món on ningú té futur i la naturalesa dels homes és merament cruel. El seu primer llargmetratge va ser The Chaser que va rebentar la taquilla coreana a més d’obtenir diversos guardons, fins i tot un a Sitges. Aquest any sorprendrà amb The Wailing, un thriller fantàstic que combina amb l’humor negre.

La història se situa a la frontera entre Rússia, Xina i Corea del Nord. Agosarat pels deutes i gairebé enfonsat a la misèria, un home accepta un contracte per assassinar una persona. Es tracta del darrer recurs que té per a cobrir les necessitats de la seva família. No sap gran cosa sobre la seva víctima, però mai hauria pensat que acabaria involucrat en un engranatge criminal.

El film guanyador al Festival de Sitges, a la millor direcció l’any 2011 torna a projectar-se el dia 10 d’octubre a les 19h amb una duració total de 140 minuts.

https://www.youtube.com/watch?v=rEwyAeYNdb4

Fins aquí arriba la nostra selecció, però no ens podem oblidar de l’homenatge a l’actriu Emma Cohen, desapareguda al mes de juliol, de la qual es projectaran dues pel·lícules en aquesta secció: Al otro lado del espejo (Jesús Franco, 1973) i ¡Bruja más que bruja! (Fernando Fernán Gómez, 1977). A més, rendirà homenatge al director italià Corrado Farina, que va morir també el passat juliol, del qual es projectaran el film Baba Yaga (1973).

- Advertisement -
Ylenia Cañadas
Ylenia Cañadashttp://www.elcinefil.cat
Biòloga Molecular de professió i cinèfila per naturalesa. Els anys com a voluntària en el festival de Sitges han forjat la seva unió amb el cinema oferint-li l'oportunitat de col·laborar com a crítica i redactora per a diversos mitjans de comunicació nacionals, així com a realitzar la cobertura de festivals de cinema o esdeveniments culturals. Ha exercit com Jurat de la Crítica, Méliès d'Or i Jurat Jove en el Festival de Sitges, de la crítica al BCN Film Festival,, l'Americana, TerrorMolins, Sant Cugat Fantàstic, TaShort Fest, l'Alternativa o Sabadell Film Festival, entre altres. Ha estat cap de premsa i programadora del Festival de Cinema Fantàstic de Sant Boi (Fantboi) i actualment és codirectora i programadora de la Mostra de Cinema Nòrdic de Barcelona (Nòrdica). A més, és membre de la Associació Catalana de la Crítica i l'Escriptura Cinematogràfica (ACCEC) i treballa en un cinema de Barcelona.

Articles relacionats

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

spot_img

Articles més recents