today-is-a-good-day

Bon vi i bones pel·lícules al Festival Most

- Advertisement -

Qui no conegui el festival Most ha de saber que és l’únic certamen del país que combina la viticultura en el seu sentit més ampli amb el cinema. El Festival Internacional de Cinema del Vi arriba a la seva 10a edició una mica més tard del que tocaria degut al seu ajornament el passat novembre de 2020. Les noves dates són del 3 al 13 de juny al Penedès i del 18 al 20 al Priorat i la programació arriba carregada de novetats i preestrenes.

“El festival és una molt bona oportunitat per veure cinema de qualitat i descobrir el nostre territori vinícola”

Xavier Fornos, director

- Advertisement -

La Secció Gran Reserva, dedicada a preestrenes de pel·lícules internacionals, tindrà una cap de cartell de luxe: l’últim film del mallorquí Agustí Villaronga, El ventre del mar, tindrà la seva estrena catalana com a cloenda del Most Festival. La pel·lícula, protagonitzada per Roger Casamajor, viatja fins a 1816 per reviure el naufragi de la fragata Alliance, de la marina francesa, a les costes de Senegal. La pel·lícula està basada en fets reals i inspirada en el capítol que porta el mateix títol de la novel·la Oceà mar, en què l’escriptor italià Alessandro Baricco pretén entendre com s’enfronta l’ànima humana als conflictes. El film ha estat premiat recentment per la crítica a la 43a edició del Festival Internacional de Cinema de Moscou.

- Advertisement -

El flamant Ós d’Or a la millor pel·lícula de la Berlinale serà també al Most 2021. La iraniana La vida de los demás, de Mohammad Rasoulof, explica quatre visions sobre la fortalesa moral i la pena de mort dins la vida quotidiana de l’Iran. La pel·lícula també va obtenir la menció especial del jurat a la Seminci de Valladolid. La programació de preestrenes continua amb Ammonite, del director britànic Francis Lee on Kate Winslet interpreta Mary Anning, l’aclamada especialista en fòssils del segle XIX i primera dona paleontòloga reconeguda per la història. El film se centra en la seva relació amb Charlotte Murchison, una dona casada interpretada per Saoirse Ronan.

La programació de Gran Reserva es completa amb La mujer del espía, del cineasta japonès Kiyoshi Kurosawa, que va guanyar el premi a millor director a la passada edició del Festival de Venècia. Un thriller d’espionatge ambientat a la II Guerra Mundial que va passar també pel Festival de Sant Sebastià i que ha obtingut el favor de la crítica internacional.

Una festa amb vi a la pantalla

En aquest festival, però, el vi és el protagonista i és per això que la Secció Collita del Most suma un total de 41 obres que inclouen 14 documentals, 10 ficcions i 17 espots d’un total de 9 països diferents: un 42% de Catalunya, un 21% de la resta d’Espanya, un 12% de França, un 7% dels Estats Units i Argentina, i un percentatge restant d’altres països com Itàlia, els Països Baixos, Croàcia, Brasil i Portugal.

“Aquesta dècada de festival ens ha demostrat que tenim bon cinema i bon vi per a anys” 

Jordi Ribas, responsable activitats

Entre les estrenes amb sabor a vi hi trobem Wine Masters: Penedès, Spain, l’episodi de la sèrie independent Wine Masters dedicat al Penedès. El canvi climàtic i la recuperació de varietats ancestrals són els temes més importants en aquesta peça que explica la història de la Família Torres. Amb la col·laboració dels Masters of Wine Tim Atkins i Christy Canterbury, ofereix una visió sobre el passat, el present i el futur del celler Família Torres, que aquest 2020 celebren el 150è aniversari de la seva fundació.

Altres títols destacats de la secció són Vignes dans le rouge, de Christophe Fauchère una reflexió sobre com afecta la vinya el canvi climàtic o From the Vine, de Sean Cisterna una ficció que barreja el realisme màgic i el neorrealisme italià per crear una comèdia protagonitzada per Joe Pantoliano. Títols com L’âge d’or, A Wonderful Kingdom, Envino Veritas: Galicia del terroir al natural o Legado italiano competiran també al festival

- Advertisement -

El Most també lliurarà el Premi Honorífic al cineasta Pere Portabella, per tota una vida dedicada a l’experimentació cinematogràfica. També recollirà un Premi Honorífic a l’equip de Sapiens del vi per la seva tasca de divulgació de la cultura vitivinícola.

- Advertisement -
Redaccióhttps://elcinefil.cat/
'El Cinèfil' és un mitjà de comunicació dedicat a analitzar, explicar i difondre l’univers del cinema en tota la seva amplitud. Parlem de pel·lícules, sèries i festivals i també organitzem tot tipus d'esdeveniments relacionats amb el cinema. Ens agrada dir que som una revista en xarxa i en català. En xarxa perquè, a banda del web, també aprofitem les xarxes socials per a difondre i comunicar novetats i reflexions sobre el setè art. I tot plegat ho fem en català perquè és la nostra llengua. Gaudeix i que el cinema t'acompanyi... SEMPRE!

Articles relacionats

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Articles més recents