Què t’ha de passar perquè matís algú? Què t’ha de passar perquè matís algú?
David Victori dirigeix 'No mataràs' un thriller psicològic protagonitzat per Mario Casas Què t’ha de passar perquè matís algú?

Després de l’èxit de la seva òpera prima El pacto, el director català David Victori ja ha començat a rodar el seu proper film. El passat mes de maig va començar el rodatge del llargmetratge No matarás, un film que mostra la metamorfosi del protagonista, un jove estudiant de Medicina que haurà de trobar el valor per enfrontar-se amb els seus propis sentiments i secrets. Durant sis setmanes, la ciutat de Barcelona es convertirà en l’escenari d’aquest thriller on un jove tranquil interpretat per Mario Casas es veurà, de manera inesperada, implicat en un doble assassinat que l’obligarà a afrontar tot tipus de situacions. A banda de Mario Casas, No mataràs suposa el debut de l’actriu Milena Smit. El rodatge s’ha desenvolupat en gran part a Barcelona i des d’El cinèfil hi hem pogut fer una visita i parlar amb els protagonistes. Un dels factors que destaca Mario Casas que el director català l’ha posat a prova.

“Per mi ha estat una nova manera d’interpretar i de sortir de la zona de confort. Jo em cenyia al text i en David em volia sorprendre fins el punt que no vaig conèixer l’actriu Milena Smit fins el dia de la primera escena junts. Busca la veritat absoluta sense tecnicismes”.  Mario Casas

L’argument de la història gira al voltant d’en Dani, un jove que ha dedicat els últims anys de la seva vida a cuidar exclusivament del seu pare malalt. Després de la mort d’aquest, en Dani decideix reprendre la seva vida. I és justament llavors que, un cop decideix complir un dels seus somnis i emprendre un llarg viatge, coneix la Mila. Ella és una noia enigmàtica, tan inquietant i sensual com inestable, i convertirà la seva vida en un autèntic malson. Les conseqüències d’aquesta trobada portaran en Dani fins a situacions extremes, fins al punt de plantejar-se coses que no s’hauria pogut imaginar mai.

El director i guionista David Victori defineix el personatge com “un noi amb una moralitat molt sòlida, dels que sempre està per als altres quan el necessiten i aquesta és la seva virtut. El més maco que estem fent amb el personatge és qüestionar aquest caràcter i aquesta màscara i veure fins quin punt es tan bona persona com sembla”. Victori comenta que aquest viatge el que vol és portar al límit al personatge i veure com reacciona.   

Per la seva banda Milena Smit, també té un personatge amb matisos i arestes. “És una noia que ho ha passat molt malament, amb molts traumes personals, fregant la inestabilitat emocional, però que tot el que fa, ho sent de veritat i per això s’arrisca. Prefereix penedir-se d’haver fet alguna cosa, que de no haver-ho intentat.”

Victori vol mantenir la veritat i incertesa del personatge davant dels esdeveniments fins el final i el propi Mario Casas assegura que tot i que coneix el guió no sap què passarà l’última setmana del rodatge. Sorpresa fins i tot pel càsting. El director admet que “per aquest personatge sempre he pensat en Mario Casas. Crec que és la metamorfosi del seu personatge, només a través dels ulls de Mario el públic viurà des de la veritat. Veure-li transformant-se en aquest personatge està sent una experiència molt potent i inspiradora”.

Mario Casas comenta que en llegir el guió “que el leit motiv de la pel·li ens planteja si en un moment donar seríem capaç de matar algú i el que planteja la pel·lícula és això: som capaços de treure el pitjor en una situació límit”. El film és una producció de Filmax amb la participació de Movistar, TVE i TV3.

JR Armadàs

JR Armadàs Director d'El cinèfil

Nascut als anys 80 (amb tot el que això comporta) Joan Ramon Armadàs és Llicenciat en Dret i Periodisme per la UPF. Ha treballat en premsa local a Sant Cugat i en premsa internacional com a corresponsal al Regne Unit i la Xina. Com a escriptor ha publicat quatre novel·les i és un dels editors d'Edicions Xandri. En l'àmbit cinematogràfic ha escrit i dirigit dos curtmetratges, és el co-director del Festival Sant Cugat Fantàstic i ha fet de cap de premsa d'unes quantes pel·lícules catalanes. Des d'abril del 2016 és el capità d'aquest vaixell periodístic i cultural anomenat 'El cinèfil'.

Tu que n'opines?

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*